Osaaja Tehdenin asiakastukeen

Haemme rentoon ja ammattitaitoiseen asiakaspalvelutiimiimme uutta osaajaa, tukemaan asiakkaitamme Tehden-järjestelmän käytössä.

Voit olla kokemukseltasi juniori tai sinulla on jo useampi sulka hatussasi asiakastukityöstä. Ennen kaikkea toivomme, että sinulla on paloa ja sopivaa asennetta asiakasrajapinnassa työskentelyyn sekä kiinnostus ohjelmistomaailmaa kohtaan. Tähtäimessäsi on kehittyä asiantuntijaksi näissä asioissa. Sovit erinomaisesti porukkaamme, jos haasteiden ratkaiseminen saa sinut innostumaan ja olet työotteeltasi joustava tiimipeluri.

Tehden Oy on vauhdikkaasti kasvava kotimainen ohjelmistoyritys, jolle on myönnetty “Suomen vahvimmat” ja Kauppalehden “Kasvaja 2019” -sertifikaatit. Tehden-tuotteemme on pilvipalveluna toimiva toiminnanohjausjärjestelmä (SaaS ERP), jota yli 700 yritystä käyttää kassatoimintoihin, ajanvaraukseen, varastonhallintaan, osto- ja myyntitilauksiin, laskutukseen ja muihin yrityksen ydintoimintoihin. Asiakkaita meillä on ympäri Suomea: mm. kaupan, liikunnan ja palvelualan pk-yrityksiä sekä Broman Group-konserniin kuuluvat Varaosamaailma- ja Motonet-ketjut.

Tehtävä pitää sisällään asiakkaan auttamista ja monipuolista ongelmanratkaisua: ratkot yhdessä asiakkaan kanssa heille eteen tulevia haasteita Tehden-järjestelmän käytössä sekä autat heitä onnistumaan Tehdenin hyödyntämisessä. Yhteydenpito asiakkaiden kanssa sujuu Tehdenin toimistolta tai kotitoimistolta käsin puhelimitse, sähköpostitse ja etäyhteyden avulla. Työhösi kuuluu lisäksi hallinnollista toimistotyötä, mm. Tehden-palvelun tilauksiin ja laskutukseen liittyviä tehtäviä.

Jotta saat tehtäväkentän helposti haltuun, toivomme että käytät näppärästi erilaisia ohjelmistoja ja olet innokas oppimaan uusia kokonaisuuksia. Olet myös kiinnostunut ohjelmistojen “sielunelämästä” ja siitä, millaisia käytännön hyötyjä niiden avulla on mahdollista saavuttaa. Lisäksi olet taitava etsimään tietoa monesta eri lähteestä ja viestit sujuvasti erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa sekä suomeksi että englanniksi.

Pohjakoulutuksesi voi olla esimerkiksi kaupan, liiketalouden ja/tai tietojenkäsittelyn alalta. Katsomme eduksesi myös muualla karttuneen osaamisen taloushallinnosta, yritysten liiketoiminnasta ja/tai ohjelmistoalasta.

Sinua tukee tehtävässäsi noin 10 henkinen asiakaspalvelutiimi, johon kuulut, sekä tietysti koko reilu 30-henkinen tehdeniläisten porukka. Työpisteesi tulee sijaitsemaan Turun toimistollamme (Tietotaitotalo, Pitkämäenkatu 11) ja osan viikosta voit halutessasi tehdä etänä. Töitä me tehdeniläiset teemme ilman pönötystä, joustavien työaikojen puitteissa ja toisiimme luottaen.

Tehtävä on vakituinen, palkka määräytyy sopimuksen mukaan ja työt alkavat heti sopivan henkilön löydyttyä. Noudatamme tietotekniikan palvelualan työehtosopimusta. Mikäli jokin jäi vielä askarruttamaan voit olla yhteydessä Tanjaan (asiakkuusjohtaja Tanja Uotila: tanja.uotila@tehden.com) tai Satuun (henkilöstöpäällikkö Satu Seessalo: 040-776 6240 tai satu.seessalo@tehden.com).

Hakemuksen pääset lähettämään täältä – hae tehtävää viimeistään 17.11.2020. Liitä mukaan cv ja hakemus, joko perinteisen kirjallisessa muodossa tai vaikka videolinkkinä. Kerrothan myös palkkatoiveesi. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ajankohtaista

Asiakaspalvelupäällikkö Tanja Nyman

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Tanja

Maaliskuun alussa Tehdenin porukkaan liittyi asiakaspalvelupäällikkö Tanja Nyman luotsaamaan timanttista asiakaspalvelutiimiämme.  Tutustu Tanjaan ja selvitä samalla mitä yhteistä on hänellä sekä Pampulalla ja Pellellä? Entä

Tervetuloa tehdeniläiseksi Totti

Tervetuloa tehdeniläiseksi Totti-botti

Tehdenin henkilövahvuus kasvaa tasaisesti, ja toukokuun 2021 alussa meillä aloitti asiakaspalvelun ja myynnin avustavissa tehtävissä Totti, Tehdenin oma botti. Totti astui aivan uuteen rooliin, eli

Projektipäällikkö Emmi Wahlsten sekä ohjelmistosuunnittelijat Samuli Virtanen ja Niklas Mannila

Ohjelmistosuunnittelija (4 paikkaa)

Haemme Turkuun lisää Full Stack Developer -henkisiä ohjelmistosuunnittelijoita kehittämään pilvipalveluna toimivaa Tehden-toiminnanohjausjärjestelmää. Tehden Oy on asemansa vakiinnuttanut, kasvava kotimainen ohjelmistoyritys. Tehden-tuotteemme on pilvipalveluna toimiva toiminnanohjausjärjestelmä

Ohjelmistoasiantuntija Janne Artama

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Janne

Vuoden 2020 loppumetreillä huhuilimme ympäri Internettiä, josko löytäisimme upeaan asiakaspalvelutiimiimme yhden osaajan lisää. Onneksi elämä oli samaan aikaan palauttanut  Janne Artaman, jos ei ihan lähtöruutuun,