Punanaamio: ”Tehden on kevyt ratkaisu ja helppo käyttää”

Tehden on kevyt ratkaisu ja helppo käyttää
Punanaamio toimittaa tuotteita neljään myymäläänsä keskusvarastosta, ja varastosiirrot ovatkin jouhevoituneet Tehdenin myötä merkittävästi.

Punanaamio on 30-vuotias karnevaalialan yritys, jolla on myymälät Turussa, Helsingissä, Tampereella ja Vantaalla sekä lisäksi verkkokauppa, joista kaikista löytyy hulppea valikoima erilaisia naamiaisasuja, maskeeraustarvikkeita, peruukkeja ja monenlaista rekvisiittaa ja koristeita juhliin.

YRITYSTIEDOT

  • Perustettu: 1993
  • Toimiala: vähittäiskauppa
  • Henkilöstö: 15
  • Liikevaihto: 2,4 milj. (2023)
  • Kotipaikka: Turku

Punanaamion mielestä parasta Tehdenissä: 

”Helppokäyttöisyys, selainpohjaisuus, kevyt ratkaisu ja hyvät ohjeet.”

Punanaamiossa tuli yllättäen tarve uudelle toiminnanohjausjärjestelmälle, kun vanha ERP-toimittaja poistui kokonaan markkinoilta eli vanha järjestelmä ajettiin alas. Valtavaa määrää nimikkeitä pyörittävässä usean toimipisteen, keskusvaraston ja verkkokaupan yrityksessä ei ilman kunnon toiminnanohjausta pärjätä, joten uusi vaihtoehto piti löytää ja saada käyttöön varsin nopealla aikataululla.

“Katselin paljon myös muita vaihtoehtoja, mutta päädyttiin lopulta Tehdeniin”, kertoo toimitusjohtaja Kreetta Linnanmäki.

Punanaamiossa päädyttiin ratkaisuun, jossa Tehdenin kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmä integroitiin yrityksen olemassa olevaan Magento2-pohjaiseen verkkokauppaan. Käyttöön otettiin lisäksi Tehdenin Procountor-integraatio sekä integroidut kuljetuspalvelut Postiin ja Matkahuoltoon.

Tavoitteena toiminnan nopeuttaminen

Punanaamion tavoite oli järjestelmän vaihdon yhteydessä nopeuttaa toimintaa ja siirtyä kustannustehokkaampaan suuntaan.

“Tehden toi meille paljon uusia työkaluja, mitä vanhassa toiminnanohjausjärjestelmässä ei ollut, ja vanhaan verrattuna se on myös kokonaisuudessaan edullisempi vaihtoehto, vaikka verkkokauppa tuleekin nyt eri toimittajalta”, Linnanmäki miettii.

Käyttökoulutuksilla on iso merkitys järjestelmää vaihdettaessa niin järjestelmän toimittajan kuin yrityksen sisäisillä koulutuksillakin. Punanaamion käyttöönotto sujui joustavasti ja Linnanmäen mukaan Tehdenin ohjeista löytyi aina ratkaisu, jos jotain pulmia oli. 

“Mitään suurempaa tarvetta koulutukselle meillä ei ollut, sillä kassajärjestelmät ja toiminnot ovat tuttuja. Meillä on tiivis työporukka ja olimme aina myymälöiden tukena, jos jotain kysymyksiä tuli”, Linnanmäki kertoo. 

”Tehden on tuonut meille hyviä ratkaisuja”

Punanaamio toimittaa tuotteita keskusvarastosta neljään myymäläänsä ja varastosiirrot ovat sujuvoituneet Tehdenin myötä merkittävästi. Saldojen tarkistaminen, ostotilausten käsittely ja tilausten keräily toimivat sujuvasti.

Pakkaamon puolella kohdattiin käyttöönottovaiheessa haaste, kun verkkokauppatilausten pakkausprosessi hieman hidastui Tehdenin myötä.  Tämä alusta asti tiedossa ollut haaste on nyt Tehdenin ohjelmistokehityksen pöydällä ja korjaus siihen on tulossa.

“Tehden on tuonut meille myymälän ja varaston välille paljon hyviä ratkaisuja. Suosittelen Tehdeniä mille tahansa yritykselle, joka tarvitsee jouhevaa kassajärjestelmää ja hyvää toiminnanohjausjärjestelmää”, kiteyttää Linnanmäki.

Katso lisää referenssejä tästä


Haluaisitko pohtia yhdessä, miten Tehden voisi auttaa sinun yritystäsi kehittymään? Ota yhteyttä ja kerro tavoitteistasi asiantuntijallemme.

Tehokas varastonhallinta

Opas varastoprosessien virtaviivaistamiseen

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.

Nummen Pyörä -pyöräliike käyttää Tehden-järjestestelmää laajasti.

Nummen Pyörä: “Tehden on tehnyt useammasta arjen osa-alueesta helpompaa”

Tehdeniä käytetään Nummen Pyörässä laajasti. ”Ajanvarausjärjestelmä on helpottanut tosi paljon huoltomiesten työtä. Me pystytään ottamaan huollot paljon tarkemmin vastaan ja erittelemään tarkasti myyntitilaukselle, esimerkiksi mitä tuotteita huoltoon halutaan”, myymäläesimies Aleksi Sanaksenaho kertoo.