Pilvipohjaisen toiminnanohjausjärjestelmän avulla joustoa ja varmuutta monikanavaiseen myyntiin

Suomen Tanssipuoti käyttää Tehden-järjestelmää.
Kuvat: SFHS Industries
Suomen Tanssipuoti etsi ratkaisua, joka mahdollistaisi kassajärjestelmän ja varastonhallinnan integroimisen verkkokauppaan sekä tarjoaisi myös aiempaa joustavamman ratkaisun liikkuvaan myyntiin.

Suomen Tanssipuoti on vuonna 2006 perustettu tanssiin erikoistunut tapahtumatalo ja tanssitarvikeliike. Yritys järjestää tanssileirejä ja -kursseja ympäri Suomen. Tämän lisäksi Suomen Tanssipuoti myy tanssitarvikkeita Turussa sijaitsevan myymälän, oman verkkokaupan sekä tapahtumissa mukana kulkevan, liikkuvan myyntipisteen välityksellä. Tulevaisuuden suunnitelmissa yrityksellä on toisen myymälän avaaminen.

Kävimme paikan päällä haastattelemassa Suomen Tanssipuoti Oy:n toimitusjohtaja Niina Huhtalaa sekä myymäläpäällikkö Reetta Mikolaa heidän kokemuksistaan Tehden järjestelmän käyttäjinä.

Tavoitteena kassan, verkkokaupan ja varastonhallinnan integroiminen

Tehdenin asiakkaaksi yritys päätyi vuonna 2016 etsiessään ratkaisua, joka mahdollistaisi kassajärjestelmän ja varastonhallinnan integroimisen verkkokauppaan sekä tarjoaisi myös aiempaa joustavamman ratkaisun liikkuvaan myyntiin.

Suomen Tanssipuoti käyttää Tehden-järjestelmää.

Ennen siirtymistä käyttämään Tehdeniä Suomen Tanssipuodilla oli käytössään toisen palveluntuottajan tarjoama kiinteä kassajärjestelmä sekä erilliset verkkokauppa- ja varastonhallintajärjestelmät. Koska järjestelmät eivät keskustelleet automaattisesti keskenään oli tiedonsiirto järjestelmien välillä hoidettava käsipelillä. Tämä vei luonnollisesti paljon aikaa ja samalla myös lisäsi inhimillisten virheiden mahdollisuutta.

Koska tapahtumat ovat merkittävässä roolissa yrityksen toiminnassa, oli joustavamman ja helpommin liikuteltavan kassaratkaisun löytäminen myös toiveissa. Suomen Tanssipuodin edustajat ovat mukana erilaisissa tapahtumissa keskimäärin 150 päivänä vuodessa eikä aiemmin käytössä ollut kiinteä kassajärjestelmä kaikkine osineen soveltunut kovin hyvin mukaan tien päälle otettavaksi.

Modulaarisen ratkaisun avulla tehoa liiketoiminnan pyörittämiseen

Suomen Tanssipuodilla on nyt käytössään Tehden Kauppa toiminnanohjausjärjestelmä, joka sisältää tuote- ja varastonhallinnan, asiakashallinnan, kassaohjelman,myyntitilausjärjestelmän, ostotilausjärjestelmän, laskutusjärjestelmän sekä raportit. Lisäksi yritys hyödyntää kumppanin toteuttamaa Tehden järjestelmän integraatiota Magento-verkkokauppaan.

Suomen Tanssipuoti käyttää Tehden toiminnanohjausjärjestelmää.

Huhtalan ja Mikolan mukaan Tehden on yrityksessä päivittäisessä käytössä ja järjestelmän eri osia käytetään monipuolisesti. Kassoja on käytössä kolme (3) kappaletta mutta näihin voidaan tarvittaessa yhdistää kaksikymmentäkin (20) erillismaksupäätettä. Tämä mahdollistaa asiakkaiden palvelemisen ja tanssitarvikkeiden myymisen samanaikaisesti niin myymälässä, verkkokaupassa kuin tapahtumapäivilläkin. Myynnin seuraaminen on myös helppoa. Reaaliaikaisilta myyntiraporteilta nähdään tarkalleen mitä tuotetta on myyty ja milloin.

“Aika paljon täytyisi asioiden muuttua, että Tehdenistä luovuttaisiin”

Kassan, verkkokaupan ja varastonhallinnan yhdistävä ratkaisu on parantanut toimitusvarmuutta ja nopeuttanut verkkokauppa-tilausten kulkua. Tällä hetkellä tuotteet saadaan yleensä matkaan tilausta seuraavana päivänä. Paitsi parantanut asiakaskokemusta tämä on tuonut mukanaan myös selkeitä kustannussäästöjä, kun tavaraa ei tarvitse enää pitää turhaan varastossa lojumassa vaan sitä voidaan ottaa sisään kysynnän mukaan. Varastotilanne päivittyy koko ajan myyntien mukaisesti, eikä myyjän tarvitse arpoa, onko tavaraa vai ei. Inventointi hoituu helposti ja järjestelmästä näkee myös selkeästi mitä tuotteita kannattaa tilata lisää.

Siirtyminen eri myyntikanavat ja varastonhallinnan toisiinsa integroivaan ratkaisuun on myös helpottanut kaikkien työntekijöiden arkea poistamalla ison määrän manuaalista työtä ja laskemalla näin inhimillisten virheiden riskin minimiin.Esimerkiksi laskut voidaan nyt merkitä maksetuiksi nopeasti ja vaivattomasti pankin viitemaksuaineistosta.

Suomen Tanssipuodin kokemuksia Tehden kassajärjestelmästä.

Yhdessä kasvaen ja kehittyen

Kysyttäessä Tehdenin parhaista puolista Huhtala ja Mikola nostavat esille myös palvelun kotimaisuuden sekä erittäin hyvän asiakastuen. Aktiivinen järjestelmän kehitystyö sekä asiakkaiden toiveiden kuunteleminen tätä työtä tehdessä mainitaan isona plussana.

“On ollut kiva huomata, että useita meidän esittämiä kehitysideoita on myös toteutettu”

Akuuteissa pulmatilanteissa apu on myös lähellä ja helposti saatavilla. Asiakaspalvelun ja vikapäivystyksen kautta saa aina jonkun kiinni tarvittaessa ja voi myös luottaa siihen, että asia otetaan työn alle ja takaisin palataan nopeasti niissäkin tilanteissa, missä ongelmaa itsessään ei samalta istumalta saada vielä ratkaistua.

Miksi Tehden?

  • Kotimainen yritys, joka kuuntelee asiakkaitaan ja kehittää jatkuvasti uutta
  • Soveltuu erittäin hyvin vähittäiskaupan toimijalle , joka harjoittaa monikanavaista myyntiä (kivijalka, verkkokauppa, liikkuva myynti)
  • Tarjoaa joustavan ratkaisun, joka aidosti auttaa yrittäjää arjessa tehostamalla toimintaa, vähentämällä manuaalisen työn määrää, tuomalla kustannussäästöjä ja mahdollistamalla hyvän asiakaspalvelun.
  • Monipuoliset valmiit ominaisuudet ja mahdollisuus integroitua mm. verkkokauppa-alustoihin
  • Erittäin hyvä asiakastuki

Tehokas varastonhallinta

Opas varastoprosessien virtaviivaistamiseen

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.