Asiakashallinta

Tehdenin asiakashallinta taipuu sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden tietojen hallinnointiin.

Pidä asiakasrekisteri ajan tasalla

Nykyaikaisen kassajärjestelmän sisältämä asiakashallinta on arvokas ominaisuus, sillä se auttaa tekemään myynnistä ja markkinoinnista kohdennettua sekä parantaa asiakaskokemusta. Kun asiakas on kertaalleen helposti ja nopeasti luotu ohjelmaan, se kerää automaattisesti asiakasrekisteriä. Tietoja ei tarvitse enää ylläpitää muissa ohjelmissa saati kirjata erilliseen exceliin.

Tehdenin asiakashallinta taipuu sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden tietojen hallinnointiin.

Kokeile ilmaiseksi

 

Asiakashallinnan ominaisuudet

Asiakkaan tiedot

Kun asiakas on kertaalleen helposti ja nopeasti luotu asiakashallintaan, järjestelmä päivittää asiakasrekisteriä automaattisesti. Kullakin asiakkaalla on oma tietokorttinsa, jolle voi tallentaa asiakkaan yhteystietojen lisäksi muitakin tietoja, esimerkiksi asiakkaan toivoman laskun toimitustavan, alv-käsittelyn tai asiakaskohtaisen luottorajan.

Asiakaskortilla voi valita myös kielen, jolla asiakkaan laskut muodostetaan. Jos asiakas on kunta tai valtio, laskut muodostetaan automaattisesti julkishallinnon vaatimassa muodossa.

Osto- ja varaushistoria ja asiakasryhmät

Asiakkaan kaikki ostot ja ajanvaraukset tallentuvat järjestelmään ja ne ovat nähtävissä asiakkaan tietokortilta. Tietoihin on mahdollista syöttää myös käyntikohtaisia muistiinpanoja liitteineen (asiakaskertomukset), ja niihin voi palata milloin tahansa.

Asiakkaat kannattaa ryhmitellä asiakasryhmiin, kuten esimerkiksi lähialueen yrityksiin tai kanta-asiakkaisiin. Asiakasryhmille voi luoda muun muassa alennuskampanjoita sekä kohdentaa markkinointiviestejä.

Asiakasviestit

Hyvin kohdennetut asiakasviestit lisäävät myyntiä ja parantavat asiakaskokemusta. Markkinointiviestejä kannattaa käyttää hyödyksi ja lähettää niitä vaikkapa valituille asiakasryhmille taikka tiettynä ajanjaksona tietyn tuotteen ostaneille asiakkaille. Viestit voi lähettää suoraan asiakashallinnasta joko ilmaisena sähköpostina tai maksullisena tekstiviestinä. Myös markkinointilupia ylläpidetään asiakashallinnassa.

Tutustu Tehden Kassaan ilmaiseksi

Kokeile Tehden Kassaa ja kaikkia sen ominaisuuksia kuukausi ilmaiseksi.
Voit käyttää pilvipalveluna toimivaa ohjelmaa työpaikalla ja kotonasi.
Kokeilu ei maksa mitään eikä sido sinua millään tavalla – aloita vaikka heti!

Niina Virtala, Clean Pesulapalvelut Oy

Monipuolinen ohjelmisto suurenkin tapahtumamäärän hallinnointiin. Helppo ja selkeä kassanhallinnointi. Arvostan myös yrityksen paikallisuutta.

Otto Kannisto, Sportson International Oy

Halusimme vaihtaa tukkuyrityksemme järjestelmän pilvipalveluun, joka on käytössä paikasta tai laitteesta riippumatta. Tehden vastasi hyvin odotuksia.