Miten tehdä inventaario myymälässä?

Inventaarion tekeminen myymälässä
Kun yrityksessä tilikausi on päättymässä, on usein inventaarion aika. Lue tästä muistutukseksi miten ja miksi inventaario tehdään.

Useimmissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä tilikausi on yksi kalenterivuosi. Tilikauden päättymistä eli tilinpäätöstä varten myymälässä on tehtävä lakisääteinen inventaario. Inventaario on lista kaikista yrityksen myytävistä tuotteista ja materiaaleista. Inventointi tarkoittaa siis tuotteiden laskemista eli inventaariossa lasketaan jokaisen tuotteen kappalemäärä. Inventaariossa selviää myös mahdollinen hävikki eli hävinneiden tai varastettujen tuotteiden määrät.

Inventaario on tehtävä myymälässä lakisääteisesti kerran vuodessa tilinpäätöstä varten, mutta sen voi tehdä useamminkin. On suositeltavaa tehdä pienempiä inventaarioita jatkuvasti ympäri vuotta, jotta järjestelmissä pysyy oikeat tuotesaldot. Inventointi kannattaa suorittaa myös tuotteita vastaanottaessaan, sillä keräilyvirhe on voinut sattua lähettäjän päässä.

Nykyaikaisissa kassajärjestelmissä on inventaariota helpottavia ominaisuuksia, joiden avulla lakisääteisen inventaarion sekä pienempien inventaarioiden tekeminen pitkin vuotta on helppoa. Järjestelmistä löytyy myös automaattisia toimintoja, jotka hälyttävät, jos jonkin tuotteen määrä vähenee ja sitä pitäisi tilata lisää. Automaattisten toimintojen vuoksi on tärkeää pitää tuotesaldot ajantasaisina jatkuvasti.

Inventaarion toteutus

Inventaario kannattaa suunnitella huolellisesti, niin se sujuu paljon vaivattomammin. Inventaarion voi tehdä kassajärjestelmän varastonhallintaa apuna käyttäen tai kirjaamalla tiedot vaikka Exceliin. Nykyaikaisimmissa yritysohjelmistoissa saattaa olla myös erillisiä inventointisovelluksia, joiden ansiosta inventaarion voi hoitaa lähes kokonaisuudessaan ilman tietokonetta, vain kevyttä inventointipäätettä tai omaa älylaitetta kantaen.

Inventaariolistaan merkitään seuraavat tiedot:

  • nimike
  • määrä
  • veroton á-hinta
  • veroton hinta yhteensä

Inventaarioon merkitään myös päiväys sekä inventoijan allekirjoitus.

Itse valmistettujen tuotteiden kohdalla hinnaksi merkitään kustannuslaskennalla saatu hinta, joka sisältää hankinnan ja valmistuksen arvonlisäverottomat kulut.

Inventaarion tiedot toimitetaan kirjanpitäjälle tilinpäätöstä varten. Jos jokin asia inventaariossa mietityttää, kysy neuvoa kirjanpitäjältä.

Suunnitelmallinen inventointi

Näin helpotat inventointia ja toimitusvarmuutta

Jo noin 300 kaupan alan yritystä käyttää Tehdeniä!

Jos inventaarion tekeminen on hermoja raastavan työläs prosessi vuodesta toiseen, voi järjestelmän vaihtaminen tuoda asiaan helpotuksen. Tehden Kauppa on toiminnanohjausjärjestelmä, jossa on kattavat varastonhallintaominaisuudet ja hyvät työkalut jouhevaan inventaarioon, mukaan lukien kätevä inventointisovellus. Tutustu asiakkaisiimme ja heidän kokemuksiinsa!

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Käsipääte inventoinnissa ja inventaarion tekeminen.

Inventaario – päivitä asenteesi ja välineesi

Inventaario on perinteisesti kuin kaupan alan hammaslääkärikäynti. Oikein kukaan ei pidä siitä ja moni mielellään venyttää sen tekemistä niin kauan kuin mahdollista. Onko se järkevää? Ei yleensä. Lue tästä, miten teet inventoinnista mielekkään osan liiketoimintaasi.

Feenix ja uuden myymälän perustaminen Tehdenin kanssa.

Myymälän perustaminen – mikä yllätti tuoreen yrittäjän?

Uuden myymälän perustaminen on houkutteleva ajatus, sillä kivijalkaliikkeitä kaivataan edelleen toisinaan etäiseltä tuntuvan verkkokaupan rinnalle. Mitä matkan varrella kannattaa ottaa huomioon, mihin varata aikaa ja millaisia yllätyksiä vastaan voi tulla?

Joulusesonki - tehosta myyntiä kassalla - Tehden.

Black Friday avaa joulusesongin – onko myymäläsi valmis?

Kaupan alan tärkein myyntisesonki on alkamassa. Joulumyynnin merkitys on yrittäjälle huomattava, sillä joulun aikaan tehdään jopa kolmannes vuoden liikevaihdosta. Oletko valmis takomaan tulosta? Lue tästä vinkit, miten saat parhaan tehon irti joulusesongista.

Anc Oy:n Rami Koivisto käyttää Tehden-Procountor-integraatiota.

Tehden-Procountor-integraatio säästää yrittäjän ja kirjanpitäjän aikaa

Anc Oy tarvitsi liiketoimintaansa sähköistä laskutusta sekä helpompaa myyntireskontran ylläpitoa. Kun käyttöön otettiin Tehden-Procountor-integraatio, perjantai-iltoja ei enää tarvinnut käyttää laskujen lähettelyyn. Yritys hyödyntää sekä kirjanpitointegraatiota että myyntireskontraintegraatiota. Lue alta myös kirjanpitäjän kokemuksia integraation käytöstä.