Enemmän kuin kassajärjestelmä

Tehden on enemmän kuin kassajärjestelmä
Voisiko laadukas ja monipuolinen kassajärjestelmä olla pienyrityksen koko liiketoiminnan sydän, arjen helpottaja, sekä tulevaisuuden kasvun mahdollistaja?

Kassajärjestelmä käsitteenä on varmasti kaikille kaupan alan yrittäjille tuttu. Sillä voidaan tarkoittaa perinteistä kassakonetta, tietokoneella käytettävää ohjelmistoa tai vaikkapa mobiilipohjaista sovellusta.

Yleistä on, että kassa nähdään myymälän pakollisena pahana, jonka päätehtävä on saada myynnit kirjattua sekä rahastus hoidettua. Kassan ei edes odoteta tuovan mitään erityistä lisäarvoa tai kilpailuetua yrittäjälle, mikä sinänsä on perin outoa – onhan kyseessä yrityksen tärkeä työkalu.

Mitä jos asiaa lähtisikin ajattelemaan hieman laajemmin? Voisiko laadukas ja monipuolinen kassajärjestelmä olla pienyrityksen koko liiketoiminnan sydän, arjen helpottaja sekä tulevaisuuden kasvun mahdollistaja?

Alla on listattuna kolme tärkeää osa-aluetta, jotka olisi hyvä ottaa huomioon kun olette valitsemassa kokonaan uutta tai vaihtamassa vanhaa kassajärjestelmää:

1) Kattavat ominaisuudet

Laajan tuote- ja varastonhallinnan avulla pysyt ajan tasalla myytävistä tuotteista ja palveluista. Voit määritellä tuotteiden varastosaldoille hälytysrajoja lisätilauksia varten sekä tulostaa valmiita tuotetarroja. Tuotekorttien takaa onnistuvat yksittäiset varastotapahtumat, seurannat, hinnoittelut ja ryhmittelyt. Tuoterakenne ymmärtää useat viivakoodit, takuutiedot, sarjanumeroinnit, punnituskoodit, sekä väri- ja kokovariaatiot. Inventaariot, vastaanotot, poistot ja jopa hyllypaikat voidaan hallinnoida helposti varastokohtaisesti.

Monipuolisen asiakashallinnan avulla keräät arvokasta asiakasdataa, jota voit hyödyntää esimerkiksi kohdennettuihin markkinointitoimenpiteisiin suoraan järjestelmästä. Ostohistoria, kanta-asiakkuudet, lahjakortit ja monet muut lisätiedot löytyvät nopeasti asiakaskortin alta. Kampanja-työkalun avulla voit luoda automaattisia tarjouksia ja kampanjoita vaikka eri asiakasryhmille tai kellonajoille. Erilliset hinnastot hoitavat hinnoittelun esimerkiksi yritysasiakkaille.

Kun tarvitset tietoa päätöksenteon tueksi, kunnollinen kassajärjestelmä tarjoaa sinulle monipuolisen raportoinnin. Voit muokata omia asetuksiasi ja tehdä raporttipohjia, vertailuja sekä yhdistää erilaisia näkymiä niin myynneistä, asiakkaista kuin varasto- ja tuotetapahtumista.

Muokattava tilikartta tiliöi kaikki järjestelmän tapahtumat oikeille kirjanpitotileille ja näin ollen tuottaa valmiin kirjanpitoaineiston. Kirjanpitäjäsi on pian paras kaverisi!

2) Lisäosat ja laajennettavuus

Jos yrityksesi tarpeet ovat laajemmat kuin mihin kassajärjestelmäsi taipuu, joudut yleensä ottamaan käyttöösi useita eri ohjelmistoja tai palveluita. Tämä aiheuttaa aina harmaita hiuksia sekä turhaa rahanmenoa. Näin ei kuitenkaan ole pakko olla.Laadukkaassa kassajärjestelmässä on tarjolla kattavasti laajennuksia ja lisäosia, jotka on helppo ja kustannustehokas ottaa käyttöön.

Esimerkiksi laskutusjärjestelmä-lisäosalla pystyt lähettämään sähköposti- ja verkkolaskut suoraan samasta ohjelmasta sekä tarvittaessa rakentamaan koontilaskutja toistuvat laskutukset näppärästi. Saatavien hallintaakaan ei tarvitse murehtia.Myyntireskontra hakee viiteaineistosi pankistasi ja nappia painamalla voit lähettää erääntyneet saatavat automaattiseen muistutus- ja perintäprosessiin.

No niin, kauppa käy ja yrityksesi kukoistaa. Tavaravirtojen kasvaessa voi nopeasti olla edessä tarve myynti– ja ostotilausjärjestelmille. Jos olet valinnut kassatoimittajasi oikein, näinkin laajoja lisäominaisuuksia on saatavilla nykyiseen palveluusi.Tarjoukset ja lähetteet on helppo muodostaa myyntilausjärjestelmällä, jossa onnistuu myös tavaroiden lähetys ja pakettikorttien tulostus eri rahdintoimittajille.

Myyntitilausten tuotteet voi toki luovuttaa suoraan toimipisteestä ja rahastuksen hoitaa kassassa tai sitten viedä eteenpäin myyntilaskuiksi. Ostotilausjärjestelmällä optimoit ostosi ja pidät tavaravirrat kontrollissa. Tilausajoautomaatit haistelevat avoimet myyntitilaukset ja tuotesaldosi, joiden avulla ne pystyvät luomaan useita ostotilauksia eri toimittajille yhdellä ajolla.

Kas kummaa, lähdit liikkeelle kassajärjestelmällä, mutta huomaamattasi sinulla onkin käytössäsi yrityksesi kasvun mukana skaalautunut toiminnanohjausjärjestelmä. Samalla olet välttynyt raskaalta ja kalliilta uudelta järjestelmähankinnalta. Onnittelut!

3) Hyvät rajapinnat

”API-talous” ja ”ekosysteemit” ovat tällä hetkellä trendikkäitä käsitteitä ohjelmistomaailmassa. Nämä eivät ole vain hienoa sanahelinää, vaan koskettavat myös ihan tavallisia PK-yrittäjiä. Lähes jokaisella kauppiaalla on tahtotilana kasvattaa yritystoimintaansa ja esimerkiksi palvella asiakkaitaan monikanavaisesti niin myymälässä kuin verkkokaupassa.

Viisaasti valitussa kassajärjestelmässä on tarjolla valmiita integraatioita mm. suosittuihin verkkokauppa-alustoihin, taloushallinnon ohjelmistoihin sekä muihin sinulle hyödyllisiin palveluihin. Mutta tärkeää on myös se, että ohjelmistosi rajapinnat ovat kunnossa. Tämä on yleensä mahdollista vain pilvipalveluna toimitettavissa nykyaikaisissa järjestelmissä, ja se antaa valtavat mahdollisuudet tulevaisuuden tarpeita ajatellen.Voit yhdistää kassajärjestelmääsi markkinoiden parhaat työkalut ja rakentaa oman ekosysteemisi!

Älä siis tyydy keskinkertaiseen ratkaisuun, vaan vaadi kassaltasi enemmän. Laadukkaat järjestelmät ovat tänä päivänä kaiken kokoisten yritysten saatavilla!

Haluatko tehoa toimintaan?

Tehden kassajärjestelmä liikunta-alan yrityksille

Tehdenin kaupan alan toiminnanohjausjärjestelmä on helppokäyttöinen ja näppärä työväline myymälöiden, erikoisliikkeiden ja kauppojen toiminnanohjaukseen.

Järjestelmä skaalautuu yrityksen toiminnan mukaan ja lisäominaisuuksia voi ottaa käyttöön tarpeen mukaan.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.