Turun Tukikohta tehosti inventointia ja varastonhallintaa käsipäätteellä

Turun Tukikohdan Outi Haavisto kertoo käsipäätteen käytöstä.
Turun Tukikohta kaipasi varastonhallintaan ja inventointiin tehokasta työkalua. Kauppaa käydään niin kivijalassa kuin verkossa, joten paikkansa pitävät varastosaldot ovat elintärkeitä. Perinteisille paperilomakkeille haluttiin ketterämpi vaihtoehto, joten he päätyivät ottamaan käsipäätteen eli PDA:n käyttöön Tehdenin varastonhallintaohjelman tueksi.

Turun Tukikohta Oy on vuonna 1988 perustettu yritys, jonka toimialana on kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden myynti, valmistus ja maahantuonti. Tuotevalikoima koostuu yksilöllisesti valmistettavista tukivälineistä ja ortooseista sekä valmisapuvälineistä. Kivijalkamyymälöiden lisäksi tuotteita voi tilata myös verkkokaupasta, jonka kaikki tuotteet löytyvät heti varastosta, valmiina toimitettaviksi.

Hyllypaikat ja käsipääte varastonhallinnan kulmakivinä

Perinteisesti inventointia ja varastonhallintaa tehdään paperilomakkeilla, mistä aiheutuu tuplasti työtä ja sitä kautta kuluja. Katso tältä videolta, millaisia kokemuksia Turun Tukikohdalla on käsipäätteen (PDA:n) käytöstä varastonhallinnassa ja inventoinnissa.

"Käsipäätteen myötä meiltä on jäänyt kokonaan yksi työvaihe pois." - Outi Haavisto

Varastonhallinta ja inventointi on tärkeä osa yrityksen arkea

Toimiva varastonhallinta alkaa hyllypaikoista. Yhdellä tuotteella voi olla useampi hyllypaikka, joista yksi on oletushyllypaikka. Hyllypaikat nimetään numerolla tai koodilla, jotta keräiltäessä tuotteet on helppo ja nopea löytää.

Kun tuotteita myydään sekä verkossa että kivijalassa, ajantasaiset varastosaldot ovat elinehto. Toimivasta varastonhallintajärjestelmästä näkee selkeästi, mitä on myyty ja minkä verran tuotteita kannattaa tilata lisää. Tuotesaldon laskiessa matalaksi ohjelma voi itse ehdottaa tuotteen tilaamista.

Inventointi puolestaan hoituu helposti, kun tuotteen voi hakea viivakoodin perusteella. Ja varastokirjanpitoraportilla saat selville varaston arvon minä tahansa päivämääränä. saat selville varaston arvon minä tahansa päivämääränä

"Me kyllä suositellaan käsipäätteen käyttöä myös muille vastaaville yrityksille." - Turun Tukikohta

Haluatko lisää vinkkejä, miten käsipääte tehostaa inventointia ja varastonhallintaa? Käy lukemassa asiantuntijamme koostama blogiteksti, jossa pureudutaan käsipäätteen käyttöön varaston eri vaiheissa. 

Suunnitelmallinen inventointi

Näin helpotat inventointia ja toimitusvarmuutta

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Käsipääte inventoinnissa ja inventaarion tekeminen.

Inventaario – päivitä asenteesi ja välineesi

Inventaario on perinteisesti kuin kaupan alan hammaslääkärikäynti. Oikein kukaan ei pidä siitä ja moni mielellään venyttää sen tekemistä niin kauan kuin mahdollista. Onko se järkevää? Ei yleensä. Lue tästä, miten teet inventoinnista mielekkään osan liiketoimintaasi.

Feenix ja uuden myymälän perustaminen Tehdenin kanssa.

Myymälän perustaminen – mikä yllätti tuoreen yrittäjän?

Uuden myymälän perustaminen on houkutteleva ajatus, sillä kivijalkaliikkeitä kaivataan edelleen toisinaan etäiseltä tuntuvan verkkokaupan rinnalle. Mitä matkan varrella kannattaa ottaa huomioon, mihin varata aikaa ja millaisia yllätyksiä vastaan voi tulla?

Joulusesonki - tehosta myyntiä kassalla - Tehden.

Black Friday avaa joulusesongin – onko myymäläsi valmis?

Kaupan alan tärkein myyntisesonki on alkamassa. Joulumyynnin merkitys on yrittäjälle huomattava, sillä joulun aikaan tehdään jopa kolmannes vuoden liikevaihdosta. Oletko valmis takomaan tulosta? Lue tästä vinkit, miten saat parhaan tehon irti joulusesongista.

Anc Oy:n Rami Koivisto käyttää Tehden-Procountor-integraatiota.

Tehden-Procountor-integraatio säästää yrittäjän ja kirjanpitäjän aikaa

Anc Oy tarvitsi liiketoimintaansa sähköistä laskutusta sekä helpompaa myyntireskontran ylläpitoa. Kun käyttöön otettiin Tehden-Procountor-integraatio, perjantai-iltoja ei enää tarvinnut käyttää laskujen lähettelyyn. Yritys hyödyntää sekä kirjanpitointegraatiota että myyntireskontraintegraatiota. Lue alta myös kirjanpitäjän kokemuksia integraation käytöstä.