Turun Tukikohta tehosti inventointia ja varastonhallintaa käsipäätteellä

Turun Tukikohdan Outi Haavisto kertoo käsipäätteen käytöstä.
Turun Tukikohta kaipasi varastonhallintaan ja inventointiin tehokasta työkalua. Kauppaa käydään niin kivijalassa kuin verkossa, joten paikkansa pitävät varastosaldot ovat elintärkeitä. Perinteisille paperilomakkeille haluttiin ketterämpi vaihtoehto, joten he päätyivät ottamaan käsipäätteen eli PDA:n käyttöön Tehdenin varastonhallintaohjelman tueksi.

Turun Tukikohta Oy on vuonna 1988 perustettu yritys, jonka toimialana on kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden myynti, valmistus ja maahantuonti. Tuotevalikoima koostuu yksilöllisesti valmistettavista tukivälineistä ja ortooseista sekä valmisapuvälineistä. Kivijalkamyymälöiden lisäksi tuotteita voi tilata myös verkkokaupasta, jonka kaikki tuotteet löytyvät heti varastosta, valmiina toimitettaviksi.

Hyllypaikat ja käsipääte varastonhallinnan kulmakivinä

Perinteisesti inventointia ja varastonhallintaa tehdään paperilomakkeilla, mistä aiheutuu tuplasti työtä ja sitä kautta kuluja. Katso tältä videolta, millaisia kokemuksia Turun Tukikohdalla on käsipäätteen (PDA:n) käytöstä varastonhallinnassa ja inventoinnissa.

"Käsipäätteen myötä meiltä on jäänyt kokonaan yksi työvaihe pois." - Outi Haavisto

Varastonhallinta ja inventointi on tärkeä osa yrityksen arkea

Toimiva varastonhallinta alkaa hyllypaikoista. Yhdellä tuotteella voi olla useampi hyllypaikka, joista yksi on oletushyllypaikka. Hyllypaikat nimetään numerolla tai koodilla, jotta keräiltäessä tuotteet on helppo ja nopea löytää.Kun tuotteita myydään sekä verkossa että kivijalassa, ajantasaiset varastosaldot ovat elinehto. Toimivasta varastonhallintajärjestelmästä näkee selkeästi, mitä on myyty ja minkä verran tuotteita kannattaa tilata lisää. Tuotesaldon laskiessa matalaksi ohjelma voi itse ehdottaa tuotteen tilaamista.Inventointi puolestaan hoituu helposti, kun tuotteen voi hakea viivakoodin perusteella. Ja varastokirjanpitoraportilla saat selville varaston arvon minä tahansa päivämääränä. saat selville varaston arvon minä tahansa päivämääränä

"Me kyllä suositellaan käsipäätteen käyttöä myös muille vastaaville yrityksille." - Turun Tukikohta

Haluatko lisää vinkkejä, miten käsipääte tehostaa inventointia ja varastonhallintaa? Käy lukemassa asiantuntijamme koostama blogiteksti, jossa pureudutaan käsipäätteen käyttöön varaston eri vaiheissa. 

Suunnitelmallinen inventointi

Näin helpotat inventointia ja toimitusvarmuutta

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

iTapsa käyttää Tehdenin kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmää.

Puhelinhuollon menestystarina iTapsa hakee uutta vauhtia liiketoimintaan Tehdenillä

iTapsa pidentää puhelinten käyttöikää huollolla ja kierrätyksellä. Liiketoiminnan ytimeen tarvittiin ohjelmisto, jossa kassa ja toiminnanohjaus toimivat saumattomasti yhteen. Tehdenin käyttöönoton myötä päivittäinen toiminta on nopeutunut, virheet ovat vähentyneet ja kustannukset pienentyneet. Lue alta lisää iTapsan kokemuksista.