Leluliike Casagrande yhdistää myymälän ja verkkokaupan

Sabrina Casagrande kertoo kokemuksia Tehdenistä.
Kuvat: SFHS Industries
Kun leluliike Casagrande alkoi suunnitella verkkokaupan avaamista, esiin nousi myös varastonhallinnan järjestäminen. Lue millainen kokemus myymälän ja verkkokaupan yhdistäminen on ollut Suomen vanhimmalle lelukaupalle.

Suomen vanhin lelukauppa, vuonna 1912 perustettu Leluliike Casagrande on palvellut Turussa samassa osoitteessa Linnankadulla vuodesta 1929. Leikkimielisiä lapsia ja aikuisia jo yli 100 vuotta ilahduttanut liike toimii nyt neljännen polven Casagranden johdolla ja viideskin sukupolvi on jo mukana perheyrityksen toiminnassa.

Leluliike Casagranden menestyksen perusta on aina ollut hyvä valikoima sekä erinomainen palvelu. Jos etsittyä lelua ei löydy liikkeestä, henkilökunta tekee kaikkensa löytääkseen sen asiakkaalle. Juuri avatun verkkokaupan välityksellä lelukaupan tuotteet ovat nyt myös entistä suuremman asiakaskunnan saavutettavissa.

Perinteitä kunnioittaen katse kohti tulevaa

Leluliike Casagrande on ollut Tehdenin asiakas kesäkuusta 2018 lähtien. Suunnitelmat verkkokaupan avaamisesta olivat nostaneet esiin myös kysymyksen varastonhallinnan järjestämisestä ja tähän etsittiin ratkaisua. Koska ajatuksena oli, että liike ja verkkokauppa tulevat käyttämään samaa varastoa oli tärkeää, että myös tiedot myynneistä ja esim. tuotesaldot ovat samassa järjestelmässä.

“Tuttavan suositus, mahdollisuus kassajärjestelmän integroimiseen MyCashflow-verkkokauppa-alustaan sekä googletuksen perusteella Tehdenin myynnistä löytynyt entuudestaan tuttu henkilö, käänsivät vaakakupin lopulta Tehdenin puolelle”, kertoo neljännen polven lelukauppias Sabrina Casagrande.

Leluliike Casagrandella on käytössään Tehden kassajärjestelmä.

Yhdessä uuden opettelua

Usein kun asioita tehdään ensimmäistä kertaa ne menevät harvoin ihan täysin suunnitellulla tavalla. Uuteen järjestelmään siirtyminen ja verkkokaupan rakentaminen julkaisukuntoon onkin vaatinut opettelua molemmilta osapuolilta. Tietojen siirto aiemmin käytetystä varastonhallinta järjestelmästä ei sujunut täysin ilman manuaalista työtä ja uudenlaisen kassa- ja varastonhallintajärjestelmän toimintalogiikan opettelu on myös vaatinut oman aikansa.

Hiljalleen asiat ovat kuitenkin lutviutuneet paikalleen ja vaikka edelleen eletään muutosvaiheessa, Leluliike Casagranden verkkokauppa on nyt auki ja sitä kautta on vastaanotettu jo ensimmäiset tilauksetkin. Myös pilvipohjaisen kassajärjestelmän ketteryys ja joustavuus verrattuna perinteiseen kassaan on tullut käytön myötä selvästi esille ja liikkeessä onkin jo valmiiksi mietittynä suunnitelma jolla tämän vuoden joulukauppa saadaan hoidettua sekä asiakkaan että työntekijöiden kannalta mahdollisimman sujuvasti.

Suomen vanhin lelukauppa Casagrande yhdisti myymälän ja verkkokaupan Tehdenin avulla.

Vaikka tehtävää on matkan varrella riittänyt niin apu on myös aina ollut lähellä. Tehdenin asiakaspalvelu saakin Leluliike Casagrandelta erityiskiitosta.

“Asiakastuki on ollut erittäin hyvää, aina on saanut apua”

Miksi Tehden?

  • Suomalainen, paikallinen toimija
  • Järjestelmä integroitavissa verkkokauppa-alustaan
  • Hyvä asiakastuki
tehdeniläiset

Monikanavainen kauppa palvelee asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Myymälän ja verkkokaupan yhdistäminen onnistuu Tehdenin kassajärjestelmän ja verkkokaupan integraatiolla. Lue lisää aiheesta äläkä epäröi kysyä lisää, autamme mielellämme!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.