Miksi ajanvarausjärjestelmä on olennainen osa palveluyrityksen toimintaa?

Kun palveluyritys pyrkii menestymään tiukasti kilpailluilla markkinoilla, on sen kiinnitettävä erityistä huomiota asiakaspalvelun laatuun ja tehokkuuteen. Tässä kontekstissa yrityksen käytössä oleva ajanvarausjärjestelmä nousee arvoon arvaamattomaan. Ajanvarausjärjestelmä on lähes välttämätön osa palveluyrityksen päivittäistä toimintaa, tarjoten samalla lukuisia etuja ja mahdollisuuksia käyttäjälleen.

Asiakaskokemus keskiössä – Kohti asiakaslähtöisempää toimintaa

Kuinka usein olet joutunut pettyneenä selaamaan läpi palveluyrityksen verkkosivuja etsiessäsi mahdollisuutta varata aika kätevästi netissä? Itse koin vastaavan tilanteen, kun halusin käyttää saamani lahjakortin eräälle palveluntarjoajalle. Vuonna 2023 olisin odottanut nettiajanvarauksen olevan itsestäänselvyys, mutta yllätyksekseni jouduinkin tarttumaan puhelimeen ja soittamaan yritykseen varatakseni ajan. 

Tästä alkoi omakohtainen, pienimuotoinen tutkimusmatkani palveluyritysten ajanvarauskäytäntöihin: Kun kysyin asiaa verkostoltani somessa, sain vastauksia kyseisen alan toimijoilta, jotka perustelivat nettiajanvarauksen puutetta asiakkaan kyvyttömyydellä arvioida tarvitsemaansa palvelun laajuutta. Tämä argumentti ei mielestäni vain aliarvioi asiakasta, vaan myös nostaa palveluntarjoajan omat tarpeet asiakaskokemuksen edelle.

Kuinka moni asiakas onkaan valinnut toisen palveluntarjoajan samasta syystä kuin minä olin vähällä tehdä, jättäen potentiaalisesti loistavan yrityksen palvelut huomiotta vain siksi, ettei varausprosessi ollut riittävän helppo ja vaivaton?

Yrityksen menestys on suurelta osin riippuvainen sen kyvystä tarjota asiakkailleen saumaton ja vaivaton palvelukokemus. Sen lisäksi että ajanvarausjärjestelmä on erinomainen työkalu ajanhallintaan, se on myös väylä rakentaa ja ylläpitää kestäviä asiakassuhteita. Asiakkaiden arvostama helppous ja joustavuus varausprosessissa ovat olennaisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi yrityksen toimintaan. 

Helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee ajan varaamisesta vaivatonta ja miellyttävää, asiakkaat voivat selata vapaita aikoja, valita haluamansa palvelut ja varata ne nopeasti ja helposti verkossa tai mobiilisovelluksen kautta. Lisäksi ajanvarausjärjestelmän avulla yritys voi tarjota asiakkailleen mahdollisuuden muokata ja peruuttaa varauksia tarpeen mukaan. Tämä lisää asiakkaiden tyytyväisyyttä ja luottamusta yritykseen, kun he tietävät voivansa hallita omia ajanvarauksiaan vaivattomasti.

Vähennä tyhjäkäyntiä ja lisää tuottavuutta

Ajanvarausjärjestelmä auttaa optimoimaan resurssien käyttöä: Yritys voi tarkasti seurata varausten tilannetta ja suunnitella myös työvuoroja sen mukaan. Tämä vähentää tyhjäkäyntiä ja lisää palveluiden käyttöastetta, mikä puolestaan parantaa tuottavuutta ja kannattavuutta. 

Tämän kaiken lisäksi ajanvarausjärjestelmän avulla voidaan ennustaa ja hallita kysyntää eri aikoina ja suunnitella toimintaa sen mukaisesti. Näin voidaan välttää ylikuormitusta ruuhka-aikoina, mutta toisaalta myös taata resurssien riittävyys rauhallisempina ajanjaksoina

Saumaton kokemus ajanvarauksesta maksamiseen ja tyytyväiseen asiakkaaseen

Saumaton asiakaskokemus on olennainen osa palveluyrityksen menestystä ja kilpailijoistaan erottautumista. Helppo ja suoraviivainen varausprosessi antaa asiakkaalle positiivisen ensivaikutelman yrityksestä ja lisää tämän sitoutumista brändiin.

Optimaalisesti toimivalla ajanvarausjärjestelmällä voidaan myös automatisoida viestintää asiakkaiden kanssa esimerkiksi varauksen vahvistamisesta ja muistutuksista. Kun asiakkaalle annetaan näiden lisäksi mahdollisuus maksaa varaamansa palvelu jo ajanvarauksen yhteydessä, vahvistaa se asiakkaan sitoutumista, sekä vähentää peruutuksia ja no show -tilanteita. Ennakkoon maksetut varaukset myös takaavat palveluntarjoajalle varman tulovirran.

Tehden ajanvaraus toimii myös mobiilissa
Tehden ajanvaraus toimii myös mobiilissa

Yhden järjestelmän edut

Kun yrityksellä on käytössä yksi kattava ja kaikki tarvittavat ominaisuudet sisältävä järjestelmä, hallinnollinen taakka vähenee ja päivittäiset toiminnot tehostuvat. 

Tehdenin monipuolinen ajanvarausjärjestelmä tarjoaa erilaisia ominaisuuksia aina työvuorosuunnittelusta markkinointiin ja raportointiin. Kun kaikki tarvittava tieto on yhdessä paikassa, voidaan toimintaa hallita kokonaisvaltaisesti ja tehdä helpommin tietoon ja dataan perustuvia liiketoiminnallisia päätöksiä.

Tehdenin ajanvarausjärjestelmä voidaan mukauttaa vastaamaan yrityksen yksilöllisiä tarpeita. Ajanvarausjärjestelmä voidaan integroida osaksi kassajärjestelmää tai sitä voidaan käyttää yksinään. Ajanvarausjärjestelmän sisältävä kassajärjestelmä mahdollistaa saumattoman liiketoiminnan hallinnan aina yhdessä järjestelmässä.

Tutustu ratkaisuihimme

Tehden Ajanvaraus

Ajanvarausjärjestelmä sisältää monipuolisen varauskalenterin ja helposti päivitettävän asiakasrekisterin lisäksi oivat työkalut nettiajanvaraukseen, työvuorosuunnitteluun, markkinointiin sekä raportointiin.

Halutessasi voit ottaa käyttöön ajanvarauksen maksamisen, jolloin asiakkaat voivat maksaa palvelun etukäteen jo varauksen yhteydessä. Tämä ominaisuus sopii täydellisesti kaikkiin kiinteähintaisiin palveluihin, kuten kursseille, kertamaksullisiin ohjauksiin, seminaareihin ja palveluihin.

Tehden Kauppa & Ajanvaraus

Tyypillinen esimerkki asiakkaastamme on erikoistavarakauppa, jolla on myymälän ohessa huolto- ja/tai asennustoimintaa.

Tehdeniä käytetään paljon myös huolto- ja asennusliikkeissä, joilla usein on jonkin verran omaa varastoa ja vaikka ei olisikaan, varatun ajan yhteyteen hankitaan esimerkiksi varaosia, jotka käytetään huollon yhteydessä.

Onko sinun yritykselläsi tarve kassajärjestelmään integroidulle ajanvarausjärjestelmälle?

Ota yhteyttä myyntiimme ja pyydä tarjous, niin kartoitamme tarpeesi ja saat suosituksen, sekä tarkan hinnan juuri sinun yrityksellesi sopivasta järjestelmäkokonaisuudesta.

Tehden Ajanvaraus - pilvipohjainen ajanvarausjärjestelmä

Pyydä tarjous Tehden -ajanvarausjärjestelmästä täyttämällä lomake

Myös nämä saattavat kiinnostaa:

Muista nämä kun aloitat Avoinna24 -ajanvarausjärjestelmän käytön

Ennen nettiajanvarauksen käyttöönottoa on muutama seikka, jotka sinun tulee ottaa huomioon, jotta saat täyden hyödyn irti uudesta järjestelmästäsi!

Ammattimaiset työvälineet kuuluvat kaikenkokoisille yrityksille

Yritysten on mahdollista kasvaa ja menestyä ilman, että he joutuvat kärsimään suurista kustannuksista tai monimutkaisista käyttöönotoista.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.

Nummen Pyörä -pyöräliike käyttää Tehden-järjestestelmää laajasti.

Nummen Pyörä: “Tehden on tehnyt useammasta arjen osa-alueesta helpompaa”

Tehdeniä käytetään Nummen Pyörässä laajasti. ”Ajanvarausjärjestelmä on helpottanut tosi paljon huoltomiesten työtä. Me pystytään ottamaan huollot paljon tarkemmin vastaan ja erittelemään tarkasti myyntitilaukselle, esimerkiksi mitä tuotteita huoltoon halutaan”, myymäläesimies Aleksi Sanaksenaho kertoo.