Nummen Pyörä: “Tehden on tehnyt useammasta arjen osa-alueesta helpompaa”

Nummen Pyörä -pyöräliike käyttää Tehden-järjestestelmää laajasti.
Tehdeniä käytetään Nummen Pyörässä laajasti. "Ajanvarausjärjestelmä on helpottanut tosi paljon huoltomiesten työtä. Me pystytään ottamaan huollot paljon tarkemmin vastaan ja erittelemään tarkasti myyntitilaukselle, esimerkiksi mitä tuotteita huoltoon halutaan", myymäläesimies Aleksi Sanaksenaho kertoo.

Nummen Pyörä on Turussa toimiva, Nordic Bike Groupiin kuuluva täyden palvelun pyöräliike, josta saa laadukkaiden polkupyörien lisäksi erilaisia varusteita ja myös huoltopalveluita. Pyörä- ja varustemyyntiä tehdään vuorokauden ympäri myös verkkokaupassa.

YRITYSTIEDOT

  • Perustettu: 1935 (Suomen vanhin pyöräliike)
  • Toimiala: Urheiluvälineiden ja polkupyörien vähittäiskauppa
  • Henkilöstö: 10
  • Liikevaihto: 2,13 milj. (2023)
  • Kotipaikka: Turku

Nummen Pyörän mielestä parasta Tehdenissä: 

”Varastonhallinta, ajanvaraus ja myyntitilausten yhdistäminen sekä vertailukelpoinen data viiden eri liikkeen välillä.”

Nummen Pyörän ja Tehdenin yhteisestä historiasta kertovat myymäläesimiehenä toimiva Aleksi Sanaksenaho sekä apulaismyymäläpäällikkönä ja toimiston puolella verkkokaupan parissa vaikuttava Toni Aallos. Kumpikin on työskennellyt Nummen Pyörässä jo noin yhdeksän vuotta, eli muistissa on hyvin myös aika ennen Tehdeniä.

Tehdeniä yrityksessä on käytetty toiminnanohjaukseen vuodesta 2021. Tarve uudelle järjestelmälle oli selkeä: ennen Tehdeniä käytössä oli vanhan liiton kassakone, eikä esimerkiksi varsinaista varaston hallintaa tai verkkokauppaa ollut lainkaan. Nummen Pyörässä kahlattiin läpi paljon vaihtoehtoja, joista Tehden valikoitui ratkaisuksi: Tehdenissä kaikkia yrityksessä tarvittavia toimintoja voi hallita yhdestä järjestelmästä.

Varastonhallinta ja ajanvarausjärjestelmä säästävät aikaa

Uuden ratkaisun myötä helpottui myös kaikkien viiden Nordic Bike Groupiin kuuluvan yrityksen välinen yhteistyö. Aiemmin kaikissa yrityksissä oli käytössä hieman erilaiset järjestelmät ja toimintamallit, mutta kaikki ketjun liikkeet vakuuttuivat Tehdenistä, ja järjestelmä otettiin niissä jokaisessa käyttöön.

Tehdeniä käytetään Nummen Pyörässä laajasti: käytössä on Kauppa-paketti ja myös Osto- ja Ajanvaraus-ohjelmat sekä integraatio yhteistyökumppanimme Petrosoftin verkkokauppaan (sama verkkokauppa-alusta on käytössä myös muilla ketjun yrityksillä).

Nummen Pyörä myy polkupyörien lisäksi varusteita ja huoltopalveluita.

Tehden on tehnyt useammastakin arjen osa-alueesta helpompaa.

“Kaikkien rakastama inventointi on helpottunut huomattavasti, siinä säästyy Tehdenin inventointilaitteiden ja ylipäätään järjestelmän myötä tosi paljon aikaa”, kertoo Sanaksenaho.

Aalloksen mukaan tavaroiden vastaanottaminen ja niiden löytäminen varastosta on huomattavasti helpompaa Tehdenin myötä.

”Ajanvarausjärjestelmä on helpottanut tosi paljon huoltomiesten työtä. Me pystytään ottamaan huollot paljon tarkemmin vastaan ja erittelemään tarkasti myyntitilaukselle, esimerkiksi mitä tuotteita huoltoon halutaan”, Aallos lisää. 

Polkupyöräliikkeessä huoltojen ja niihin tarvittavien varaosien hallinta on tietysti keskeistä, ja siinä Tehdenin ajanvarauksiin sidottavat myyntitilaukset auttavat merkittävästi.

“Aiemmin ajanvarausten ja niihin liittyvien tietojen hallinta oli pelkkien puheiden varassa. Nyt kuka tahansa työntekijä löytää järjestelmästä aiemmin varatun huollon tiedot ja voi tehdä siihen muutoksia”, kertoo Sanaksenaho.

Tärkeänä Tehdenin vahvuutena koetaan myös vertailukelpoinen data, jota järjestelmästä saa sekä oman liikkeen että ketjun tasolla: “Varastosta näkee heti, löytyykö sieltä haluttua tuotetta, ja raporteilta saatavaa tietoa voidaan käyttää myynnin kehittämiseen ja päivittäiseen ja jatkuvaan seurantaan”, Aallos kertoo.

“Voidaan varauksetta suositella Tehdeniä ihan jokaiselle liikkeelle, jossa tehdään myyntejä tai täytyy hallita ajanvarauksia. Varastonhallinta ja tuotteiden ja ajanvarauskalenterin ylläpitämien on tosi helppoa”, suitsuttaa Aallos.

Nummen Pyörä käyttää Tehden-järjestelmää


Haluaisitko pohtia yhdessä, miten Tehden voisi auttaa sinun yritystäsi kehittymään? Ota yhteyttä ja kerro tavoitteistasi asiantuntijallemme.

Tehokas varastonhallinta

Opas varastoprosessien virtaviivaistamiseen

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.