Ammattimaiset työvälineet kuuluvat kaikenkokoisille yrityksille

Kaupan alan tuotepäällikkömme Mikko Luukkonen

Kynnys ensimmäisen toiminnanohjausjärjestelmän hankintaan voi monissa pk-yrityksissä olla suuri. Mielikuvat toiminnanohjausjärjestelmän raskaudesta ja kustannuksista kasvattavat kynnystä. Kaupan alan yritysten on kuitenkin mahdollista kasvaa ja menestyä ilman, että he joutuvat kärsimään suurista kustannuksista tai monimutkaisista käyttöönotoista.

Suunniteltu kaupan alalle — yhdessä kaupan alan yritysten kanssa

Kaupan alalla tarvitaan erityisiä työkaluja ja alalta löytyy monenlaisia toimintamalleja. Me Tehdenillä olemme tehneet yhteistyötä lukuisten kaupan alan yritysten kanssa ymmärtääksemme alan haasteet ja mahdollisuudet — sekä ylittääksemme asiakkaidemme odotukset toiminnanohjauksessa. 

“Tehden-ohjelmisto on suunniteltu kaupan alan tarpeisiin eikä esimerkiksi valmistavaan teollisuuteen tai  insinööritoimistoille. Asiakasyritykset maksavat vain niistä ominaisuuksista, joita kaupan toimialalla aidosti tarvitaan”, summaa Mikko Luukkonen, kaupan alan tuotepäällikkö Tehden Oy:stä. 

Tehden tarjoaa asiakkailleen myös kattavan rajapinnan, jonka kautta ohjelmistoa voi mukauttaa oman yrityksen tarpeisiin. Yhdessä osaavan integraattorin kanssa yritys voi rakentaa hyvin erikoistuneita yrityskohtaisia ratkaisuja.

“Tehdenistä saa kymmeniä eri raportteja eri näkökulmista, millä voi seurata yrityksen tärkeimpiä tunnuslukuja. Myynnistä, myyntikatteesta, ostokannasta ja yrityksen käyttöpääomasta perillä oleminen on kaupan alalla yhtä tärkeää vasta perustetussa ja pk-yrityksessä kuin suuremmassakin yrityksessä”, Luukkonen muistuttaa. 

Ammattimaiset työvälineet kuuluvat kaikenkokoisille yrityksille

Ohjelmisto kaikkien ulottuvilla — ilman suuria investointeja

Toiminnanohjauksessa ei tarvitse tyytyä karvalakkimalliin vain siksi, että yritys on juuri perustettu, kasvuvaiheessa tai ei edes tavoittele skaalautumista. Tehden on monipuolinen tuotteistettu palvelu, joka ei vaadi raskaita asiakaskohtaisia räätälöintejä toimiakseen, vaan ammattimaiset välineet saa kohtuullisella ja yrityksen kokoluokan huomioivalla kuukausikustannuksella.

“Toiminnanohjauksella yritys varmistaa, että tuote kulkee hallitusti tavarantoimittajalta asiakkaalle ja raha liikkuu sujuvasti asiakkaalta myyjäyritykselle ja tavarantoimittajille. Oikea-aikainen toiminta vähentää hukkaa ja parantaa tehokkuuttaan”, Luukkonen tiivistää ammattilaistason toiminnanohjauksen edut.

Sadat kaupan alan pk -yritykset erikois- ja tukkukaupan aloilta ovat saaneet Tehdenistä vastauksia päivittäisten prosessiensa tehokkaaseen hanskaamiseen.

Käyttöönoton ei tarvitse olla niin hankalaa, että pienen yrityksen on syytä pelätä sitä

Harva yritys haluaa lisätä työaikaa syövien tehtävien joukkoon järjestelmänvaihtoa, jos se tarkoittaa itsenäistä perehtymistä tai suuryrityksen resurssien mukaan suunniteltua koulutusputkea.

Jokainen käyttöönotto vaatii jonkin verran panostusta. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan sekä sujuva käyttöönottovaihe että arkikäyttö.

“Käyttöönotossa on tärkeää tunnistaa se, kuinka paljon voit ja osaat tehdä itse”, Luukkonen painottaa.

Tehdenillä on panostettu siihen, että käyttöönotto tehdään asiantuntijan kanssa yhdessä tehden. Lisäksi kaikkien asiakkaidemme saatavilla olevat ohjeet antavat erittäin hyvät edellytykset ohjelman jokapäiväiseen käyttöön. 

”Ohjeet ovat käytettävissä silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Mielestämme koulutuksia ja itseopiskelua yhdistelemällä rakentuu tehokas ja kattava käyttöönottokokonaisuus”, Luukkonen kertoo.

Ohjelmisto voidaan myös ottaa käyttöön vähitellen, mikä keventää käyttöönottovaihetta. Yritys voi aloittaa ohjelmiston ydintoiminnoista ja perehdyttää työntekijät lisäominaisuuksien toiminnallisuuksiin, kun pohjaosaaminen on kunnossa.

“Tehden kasvaa yrityksesi mukana. Jos et esimerkiksi tarvitse aluksi automatisoitua hankintaa tai kuljetuspalveluintegraatioita, voit ottaa ne käyttöösi myöhemmin”, Luukkonen muistuttaa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.