Vuonna 1939 perustettu Leipomo Rosten on perinteinen edelläkävijä

Leipomo Rosten käyttää Tehdeniä
Kuvat: Maria Nyman
Turkulainen Leipomo Rosten on onnistunut vuosien saatossa ponnistamaan tiensä paikallisesta leipomosta viiden suurimman leipomon joukkoon Suomessa. Tutustu asiakkaaseemme!

Leipomon tehtaanmyymälän ovi käy lounasaikana tiheään. Joku hakee uunituoreen munkin, toinen ostaa kassillisen leipää. Yksi ottaa leivoksen kanssa kahvin ja istahtaa alas. Kävijät eivät ole tulleet leipomoon sattumalta. Tehtaanmyymälän sijainti pitää tietää, jotta sinne löytää.

Vuonna 1939 perustettu Leipomo Rosten sijaitsi alkujaan Turun Raunistulassa. Nykyään leipomo löytyy Itäharjulta. Maistuvat tuotteet houkuttelevat tehtaanmyymälään paikallisten lisäksi myös kauempaa tulevia. Syrjäisestä sijainnista huolimatta leipomo on helppo löytää ja huumaavan tuoksun tuntee jo saapuessaan tehtaan pihalle.

“Leipomo Rosten on perinteinen edelläkävijä”, kertoo konsernin markkinointipäällikkö Veera Tammenmaa, ja jatkaa “kunnioitamme perinteitä, mutta kehitämme myös jatkuvasti uutta”.

Erinomainen esimerkki perinteestä on nykyisin trendiksi noussut, juureen leivottu leipä. Sitä Rostenilla on tehty aina. Ruistuotteet on leivottu ruisjuureen ja vaaleat leivät vehnätaikinajuureen. “Emme ole ehkä osanneet tarpeeksi hyödyntää juureen leivotun leivän trendikkyyttä, koska meille se on perinne” naurahtaa Tammenmaa.

Muiden ruokatrendien tarpeisiin yritys on osannut vastata. Leipomon valikoimaan kuuluu gluteeniton leipä, vegaaniset sokerimunkit ja lyhyessä ajassa suuren suosion saavuttanut siemennäkkileipä. Tuotteet pyritään suunnittelemaan niin, että ne sopivat mahdollisimman monelle.

“Ihmisistä on tullut yhä tietoisempia siitä, mitä suuhunsa laittavat. Se on hyvä asia. Meidän tuotteemme ovat suurimmaksi osaksi lisä- ja säilöntäaineettomia. Ravintosisältö on täällä tärkeintä”, listaa Tammenmaa.

Leipomo Rosten käyttää Tehdeniä

Leipomoteollisuus on haastava markkina tänä päivänä, kun kilpailu on kovaa ja tuoreleivän myynti on laskussa. Siitä huolimatta Leipomo Rosten on onnistunut vuosien saatossa ponnistamaan tiensä paikallisesta leipomosta viiden suurimman leipomon joukkoon Suomessa. Rostenin tuotteita löytyy muun muassa K- ja S-kauppojen valikoimista, sekä valtakunnallisesti ammattikeittiöistä. Horeca-puoli kehittyy nyt voimakkaasti, sillä keskus- ja ammattikeittiöt tarjoavat siemennäkkileipää vähäsuolaisempana vaihtoehtonaan. Lisäksi Turussa on kolme tehtaanmyymälää.

“Tehtaanmyymälät toimivat ruokahävikin kannalta oleellisena osana leipomon toimintaa. Mieluummin myydään edullisesti pois, kuin heitetään roskikseen. Kun hinta ja laatu kohtaa, asiakkaita tulee kauempaakin”, summaa Tammenmaa.

Noin 23 miljoonaa euroa liikevaihtoa tekevän ja noin 200 henkilöä työllistävän konsernin tulevaisuuden näkymät näyttävät hyvältä alan haasteellisuudesta huolimatta. Makuja ja ideoita haetaan maailmalta. Deli-liiketoiminnan Rosten on lopettanut. Ydinliiketoimintaa ovat leipomotoiminta ja tehtaanmyymälät. Vientiä leipomolla on nyt Ruotsiin, Norjaan ja Saksaan, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa myös muualle.

“Näkkärin suosio on muuttanut meidän ydintekemistä siinä mielessä, että se ei ole tuoreleipää vaan kuivaleipää. Näkkileivän säilyvyys on kahdeksan kuukautta, joten se mahdollistaa tulevaisuudessa viennissä ihan erinäköiset kanavat”, päättää Tammenmaa innoissaan uusista vientimahdollisuuksista, ja vinkkaa että siemennäkkileivästä on tulossa piakkoin kaksi uutta makua!

Seuraa Leipomo Rostenia Facebookissa ja Instagramissa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.