Tietoturvavinkit yrityksille vuodelle 2024

tietoturvavinkit yrityksille
Tietoturvauhkien määrä sekä laatu ovat edenneet harppauksin – tietoturvaan kannattaa panostaa tässä ja nyt.

Yritysten on elintärkeää olla tietoturvan kehityksen etulinjassa, jotta ne voivat pitää liiketoimintansa turvassa digitaalisessa ympäristössä. Astuessamme vuoteen 2024 vankat tietoturvakäytännöt ovat tärkeämpiä kuin koskaan. 

Tekoälyn huiman kehityksen takia tietoturvauhkien määrä sekä laatu ovat edenneet harppauksin – tietoturvaan kannattaa panostaa tässä ja nyt. 

Tässä muutamia vinkkejä, joilla yritykset voivat varmistaa tietoturvansa:

1. Vahvista työntekijöidesi salasanat

Kannusta työntekijöitä käyttämään monimutkaisia ja ainutlaatuisia salasanoja. Käytä kaksivaiheista todennusta (2FA), joka suojaa yrityksen tilit entistäkin paremmin. Harkitse salasanojen hallintaohjelmiston käyttöönottoa, mikäli sellaista ei jo ole käytössä. Salasanojen hallinta helpottuu ja ohjelmisto generoi käyttäjille kryptiset ja vaikeasti murrettavat salasanat.

2. Pidä ohjelmistot ja järjestelmät ajan tasalla

Varmista, että kaikki yrityksen käyttämät ohjelmistot, käyttöjärjestelmät ja sovellukset ovat päivitettyjä. Tietoturvapäivityksillä on keskeinen rooli järjestelmien ajantasaisessa suojaamisessa. Tiedota ohjelmistojen päivitystarpeista aktiivisesti. Huolehdi, että yrityksesi päätelaitteiden tietoturvat ovat ajan tasalla. Päivitä järjestelmäsi säännöllisesti, jotta yrityksesi infrastruktuuriin ei myöskään jää tietoturva-aukkoja.

3. Järjestä tietoturvakoulutusta

Järjestä säännöllistä tietoturvakoulutusta työntekijöille, jotta he voivat tunnistaa ja torjua sosiaalista manipulointia, kalasteluyrityksiä ja muita yleisiä uhkia. Inhimillinen toimija on useimmiten kyberturvallisuuden heikoin lenkki, joten on elintärkeää lisätä kaikkien työntekijöiden ymmärrystä mahdollisista tietoturvauhkista.

4. Panosta päätelaitteiden tietoturvallisuuteen

Suojaa etä- ja hybridityöntekijöiden päätelaitteet päätelaiteturvallisuusratkaisuilla. Näiden ratkaisujen avulla voidaan havaita ja torjua uhkia reaaliajassa. Huolehtimalla laitteiden tietoturvallisuudesta (etähallinta, kiintolevyjen salaus, vahvat salasanat) voit varmistaa sen, ettei kadonnut laite ole yrityksesi tietoturvalle suuri uhka.

5. Teetä säännöllisiä tietoturva-auditointeja

Toteuta säännöllisiä tietoturva-auditointeja yrityksen tietojärjestelmille ja

infrastruktuurille. Tunnista mahdolliset haavoittuvuudet ja varmista, että turvatoimet ovat tehokkaita. Näin huolehdit siitä, että yrityksesi tietojärjestelmät ja infrastruktuuri pystyvät vastaamaan tietoturvauhkiin.

 



Digitalisaation aikakaudella tietoturvan tehokas hallinta on liiketoiminnan ja sen suojaamisen kulmakivi.

Näillä vinkeillä voit vahvistaa yrityksesi tietoturvaa vuonna 2024 ja tulevina vuosina. Pysykää valppaina, pysykää ajan tasalla ja pitäkää yrityksenne turvassa.

Lue lisää henkilölähtöisestä tietoturvasta eli ns. social engineering: käyttäjän manipulointi, jota sekä valtiolliset toimijat että pienet ja isommat rikollisorganisaatiot kohdistavat yritysten työntekijöihin. Lue myös Tehdenin käyttöön liittyviä tietoturvaohjeita. 

Tietoturva-asiantuntija
Tietoturvaryhmämme puheenjohtajan Juhan mukaan inhimillinen toimija on useimmiten kyberturvallisuuden heikoin lenkki.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.