Miten saan lisää ajanvarauksia?

Välillä saattaa olla tilanne, jolloin palveluajat eivät täyty itsestään ja jotain tarvitsisi tehdä. Kokosimme muutaman simppelin vinkin, joiden avulla saat lisää ajanvarauksia ja piristät kaupankäyntiäsi!

Houkuttele

Nettisivut ja Google-näkyvyys ovat yksi tärkeimpiä näkyvyyteesi vaikuttavia tekijöitä. Jos et palvelullasi löydy Googlen ensimmäiseltä hakusivulta, kukaan ei tiedä yrityksesi olemassaolosta. Satsaa siis löydettävyyteen ja tee töitä noustaksesi hakutulosten kärkisijoille. Varmista myös sujuva käyttökokemus nettisivuillasi. Et halua asiakkaan kääntyvän pois toimitiloistasi kynnyksen ylitettyään, joten älä anna siihen syytä verkossakaan.Aloita blogi ja koukuta asiakkaat aidosti auttavaan tai viihdyttävään sisältöön. Kun autat asiakasta ilmaiseksi ja poistat ostamisen esteitä yksi kerrallaan, asiakas jää kiitollisuudenvelkaan ja muistaa sinut, kun seuraavaksi etsii palveluntarjoajaa. Tarjoa blogin lisäksi myös mahdollisuutta tilata uutiskirjeesi nettisivujen kautta. Palvelusta kiinnostuneet odottavat postiasi, joten tiedota rohkeasti kampanjoista ja jaa tuottamiasi blogitekstejä.Sosiaalisen median kanavat ovat oiva tapa olla vuorovaikutuksessa asiakkaittesi kanssa. Huomaathan siis olla läsnä juuri niissä kanavissa, joissa kohderyhmäsi viettää aikaansa, ei niissä joissa itse viihdyt. Valitse kanavat kuitenkin omien resurssiesi mukaan – parempi olla hyvä muutamssa kuin huono useassa.Jos kohderyhmäsi käyttää Facebookia, mainosta Facebookissa. Kohdenna mainoksen kohderyhmä tarkasti (sukupuoli, ikä, asuinalue ym) ja ohjaa asiakkaita varaamaan aika. Pienelläkin budjetilla saa tuloksia aikaiseksi!

Et halua asiakkaan kääntyvän pois toimitiloistasi kynnyksen ylitettyään, joten älä anna siihen syytä verkossakaan.

Palvele

Ota käyttöön nettiajanvaraus, niin säästät omaa sekä asiakkaasi aikaa. Pidä huoli, että nettiajanvarauksesi on selkeä ja aina ajan tasalla. Ryhmittele palvelut loogisesti ja nimeä houkuttelevasti, tarjoa lisätietoa palveluista (esim. mitä sisältää tai saapumisohjeet) sekä esittele palveluntarjoaja nimen ja kuvan kera. Muista myös tiedottaa asiakkaille nettiajanvarauksestasi uutiskirjeessä ja sosiaalisessa mediassa. Järjestä vaikka lanseerauskampanja ajanvarauksen ympärille. Hyödynnä lisäksi näkyvyys nettiajanvarausta tarjoavan yrityksen sivuilla – suositun hakupalvelun kautta uudet asiakkaat löytävät yrityksesi näppärästi.Lisää myös nettiajanvarauslinkki yrityksesi Facebook-sivulle valitsemalla CTA eli call to action -painikkeeksi (suom. toimintakutsupainike) Varaa nyt -vaihtoehto ja syötä ajanvarauslinkki sille varattuun kenttään. Painike ohjaa asiakkaan Facebookista suoraan ajanvaraukseesi.Tee palvelun yhteydessä lisämyyntiä. Älä tyrkytä, vaan auta aidosti. Lisämyynti voi olla joko tuotteita, sarjakortti palveluun tai seuraavan ajan varaaminen. Sitouta asiakas loistavalla asiakaskokemuksella!

Älä unohda!

Kerää asiakkaiden yhteystiedot aikaa varatessa tai viimeistään palvelun yhteydessä – näppärimmin yhteystiedot tallentuvat nettiajanvarauksen ja/tai kassaohjelman sisältämään asiakasrekisteriin. Laadukas asiakasrekisteri kertyy asiakkaan osto- ja ajanvaraustapahtumista sekä ylläpitämästäsi asiakaskertomuksesta. Jokaisesta asiakkaan käynnistä jää jälki, jonka avulla sinun on mahdollista parantaa palveluasi ehdottamalla asiakkaalle sopivin väliajoin uutta aikaa, tiedustella onko asiakkaan viimeksi ostama tuote loppu ja tarvitseeko hän uutta, sekä kysyä seuraavan tapaamisen yhteydessä vaikkapa miten perheen lomamatka Espanjaan sujui.Hyödynnä yhteystietoja lähettämällä asiakkaalle uutiskirjeitä, tietoa kampanjoista, kohdennettuja syntymäpäivätarjouksia sekä kutsuja asiakasiltoihin – osallista ja sitouta asiakas varaamaan sinulta jatkossakin.

Älä tyrkytä, vaan auta aidosti. Sitouta asiakas loistavalla asiakaskokemuksella.

Jos kalenterisi ei siis vielä täyty itsestään ilman sen kummempia toimenpiteitä, kokeile näitä vinkkejä. Uskalla myös rohkeasti ulkoistaa asioita, joita ei taitojen- tai ajanpuutteen vuoksi yksinkertaisesti kannata tehdä itse – eurot tulevat kyllä takaisin!

Miten saan lisää ajanvarauksia -muistilista:

  • Tule löydetyksi
  • Mahdollista nettisivujen helppo käytettävyys – myös mobiilisti!
  • Koukuta sisältöön
  • Mainosta Facebookissa ja lisää sivuille CTA
  • Ota käyttöön helppokäyttöinen nettiajanvaraus
  • Kerää aktiivisesti asiakastietoja
  • Älä tyrkytä, vaan auta
  • Älä unohda asiakasta, vaan jälkimarkkinoi tehokkaasti

Jo noin 300 palvelualan yritystä käyttää Tehdeniä!

Tehdenin kassa- ja ajanvarausjärjestelmä on kehitetty erityisesti kauneudenhoito- ja palvelualan ammattilaisten tarpeisiin ja se sisältää useita toimialan ominaispiirteitä huomioivia oivalluksia. Tutustu asiakkaisiimme ja heidän kokemuksiinsa!

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

integraatio

Integraatiot tutuksi

Integraatio tarkoittaa erilaisten järjestelmien yhdistämistä toisiinsa niin, että järjestelmät lähettävät ja vastaanottavat tietoa toisilleen automaattisesti ja virheettömästi.  Integraatio voi olla yksisuuntaista tai kaksisuuntaista. Yksisuuntaisessa integraatiossa