Valmistaudu alennusmyynteihin ajoissa kivijalassa ja verkkokaupassa

Kaupan alennusmyynti-ikkuna
Kun asiakas käy kivijalassa, anna hänelle alennuskoodi verkkokauppaan. Kun asiakas ostaa verkkokaupasta, lähetä hänelle asiakasviesti vain kivijalassa saatavilla olevista tarjouksista.

Alennusmyynteihin kannattaa valmistautua hyvissä ajoin, sillä monelle yritykselle se voi olla vuoden vilkkainta aikaa. Olemme koonneet käytännöllisiä vinkkejä yrittäjille alennusmyynteihin valmistautumiseen, asiakkaan huomioimiseen ja verkkokaupan ja kivijalan saumattomaan toimimiseen.

Kartoita tämän vuoden hitit

Valmistautumisessa kannattaa lähteä liikkeelle tarkastelemalla edellisen vuoden alennussesongin myydyimpiä tuotteita, kysyä asiakkailta toiveita ja aloittaa markkinointi. 

Kampanjointi esimerkiksi Black Week -tarjouksista, päiväkohtaisista alennuksista ja erikoistarjouksista kannattaa suunnata juuri sinun kohderyhmän käyttämille kanaville ja mieluummin useammalle kanavalle, kuten sosiaaliseen mediaan, sähköpostimainontaan tai printtimediaan.

Nopea kassajärjestelmä ja hyvät tarjoustyökalut

Tasatunnein alkavat, tiettynä viikonpäivänä voimassa olevat ja tietyllä summalla ostamista vaativat alennukset vaativat tarkkuutta. Reaaliaikaisella ja ketterällä kassajärjestelmällä voit luoda aikaperusteisia alennuksia, vaikka sekunnin tarkkuudella ja virheiltä vältytään. 

Jos verkkokauppa on integroitu kivijalassa käytettävään kassajärjestelmään, voit seurata verkkokauppatilauksia kassalta ja keräillä tuotteita myymälästä sivuun verkkotilausten myötä. Kun asiakas käy kivijalassa, anna hänelle alennuskoodi verkkokauppaan. Kun asiakas ostaa verkkokaupasta, lähetä hänelle asiakasviesti vain kivijalassa saatavilla olevista tarjouksista.

Varmista laitteiden toimivuus

Huolehdi ennakkoon siitä, että laitteesi toimivat. Kivijalassa poikkeustilanteiden varalle kannattaa hankkia varamaksupääte ja miettiä varanettiyhteys, esimerkiksi jakamalla yhteyden puhelimesta. Huolehdi myös siitä, että sinulla on käytössäsi mahdollisimman monta maksutapaa. 

Varmista verkkosivujesi hosting-palvelusta, että verkkokauppasi kestää kasvavan liikennemäärän. Suuri osa verkko-ostoksista tehdään mobiilissa, joten verkkokaupan saumaton toimiminen myös mobiililaitteilla on tärkeää.

Tee ostaminen helpoksi

Tähän aikaan vuodesta mietitään lahjoja puolisoille, lapsille, vanhemmille, lemmikeille ja ties kenelle. Asiakas käytännössä odottaa lahjavinkkejäsi. Valmistele kivijalassa erilaisia lahjaideoita näkyville ja tee ostaminen asiakkaalle helpoksi.

Verkkokaupassa voit koota suosituimmat lahjaideat samalle sivulle ja huolehtia siitä, että klikkausten määrä ostoksen suorittamiseen on mahdollisimman pieni. Black Week -tarjouksille kannattaa tehdä oma laskeutumissivu, joka vähentää turhia klikkauksia, ja tekee ostamisen asiakkaalle helpommaksi. 

Hylätystä ostoskorista kannattaa lähettää alennussesongin aikaan muistutusviesti asiakkaalle tavallista nopeammin.

Lisää vinkkejä löydät ilmaisesta oppaastamme 5 vinkkiä myynnin tehostamiseen kivijalassa ja verkkokaupassa.

opas myynnin tehostamiseen

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.