Työsuojelua Tehdenillä

Tehdenillä vietettiin Työturvallisuuskeskuksen työsuojeluviikkoa 6.—10.11.2023. Viikon aikana työsuojeluun liittyviä asioita nostettiin esiin sekä sisäisesti että sosiaalisessa mediassa.  

Työsuojeluviikkomme alkoi sopivasti uuden asiakastuen työntekijän työsuojeluperehdytyksellä.  Työsuojeluvaltuutettu ja käyttöönottojen palvelupäällikkö Maarit hoitaa Tehdenillä työsuojeluperehdytykset, jotka sisältävät työympäristöön, työyhteisöön ja työturvallisuuden johtamiseen liittyviä asioita. Perehdytys ja työnopastus on ennakoivaa työsuojelua. 

Työsuojeluperehdytyksen tavoitteena on, että uusi työntekijä tietää Tehdenin työsuojeluun liittyvät asiat, oppii toimiston tilat ja hätäuloskäynnit sekä tietää työsuojeluun liittyvistä laeista ja sopimuksista. 

Tällä kerralla perehdytykseen osallistui myös asiakastuen tiimiesihenkilö Mari, joka perehdytti uuden työntekijän asiakastuen muihin toimintoihin. Katso lisää Instagramista. 


“Kun työntekijä voi hyvin, niin yrityskin voi hyvin”

Tehdenillä ymmärretään se, että työminä ja kotiminä ovat kokonaisuus. Työhyvinvointi rakentuu työstä, sen mielekkyydestä, terveydestä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. 

HR-asiantuntjamme Tuija muistutti työhyvinvoinnin tärkeydestä videoterveisillä Instagramissamme. HR-asiantuntijamme tukee henkilöstöä päivittäisessä arjessa ja tiivistää työhyvinvoinnin tärkeyden hyvin: “Kun työntekijä voi hyvin, niin yrityskin voi hyvin”.

Työergonomia osaksi arkea

Työsuojeluviikolla henkilöstöä muistutettiin työn tauottamisen tärkeydestä Työturvallisuuskeskuksen materiaalien ja tehdeniläisten oman videon avulla.

Tehdenillä jokaisella työntekijällä on käytössään sähkötyöpöytä ja taukojumppatarvikkeita. Lisäksi henkilöstöllä on mahdollisuus rentoutua hieroja Harri Hillgrenin hierontapöydällä kerran viikossa.

 

Kahvihetki edistää työhyvinvointia

Tehdenillä on järjestetty keskiviikkokahveja lähes muutaman vuoden ajan. Alkuperäinen idea yhteisiin kahvihetkiin lähti toimitusjohtajaltamme Heliltä ja henkilöstöpäälliköltämme Satulta.

“Keskiviikkokahvien ajatuksena oli järjetää yhteistä kivaa ja tarve mukavalle hetkelle oli korostunut, kun oli rämmitty korona-aikojen läpi, ja etätyö oli lisääntynyt”, toimitusjohtajamme Heli kertoo. 

Keskustelujen laadukkuudesta kahvihetkellä ei ole takuuta, mutta selvää on, että yhteiset kahvihetket edistävät työhyvinvointia ja pitävät rentoa tehdeniläistä ilmapiiriä yllä. Työsuojeluviikon kahvipöydässä puhuttiin muun muassa My Little Poneista, katso lisää tästä

Työsuojeluviikon päätteeksi haastoimme tehdeniläiset kertomaan siitä, miten he itse edistävät työhyvinvointia, katso video tästä.

Ajankohtaista

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti: Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka. Asiakaspalvelun tavoitat

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.