5 syytä automatisoida kuntosalin liiketoiminta

Kuntosalin liikunnan automatisointi
Automaatiot saattavat kuulostaa robottihommilta, mutta todellisuudessa ne voivat olla jopa huomaamattomia osia, jotka helpottavat merkittävästi liikunta-alan yrittäjän arkea. Lue tästä lisää automaatioiden hyödyistä.

Monet kuntosaliyrittäjät tuskailevat vaikkapa reskontran tai asiakkaiden maksamattomien laskujen kanssa, sillä niiden hoitamiseen voi mennä pitkä tovi. Miten kuntosaliyrittäjä voisi vapauttaa arjestaan isomman siivun omiin harrastuksiin? Entä onko automaatioista apua asiakashankintaan? Tässä blogitekstissä pureudumme siihen, miksi automaatioita kannattaa käyttää, jotta kuntosalin liiketoiminnan pyörittäminen sujuu helpommin ja vähemmällä vaivalla. 

1. Automaatiot säästävät aikaa ja vaivaa (sekä rahaa)

Automaatiot vapauttavat aikaasi rutiineilta. Kun hyödynnät automaatioita kuntosalin eri liiketoiminnan prosesseissa, sinulle ja henkilökunnallesi jää enemmän aikaa tärkeämpiin tehtäviin kuten asiakaspalveluun.

Esimerkiksi ottamalla käyttöön netissä käytettävän ajanvarausjärjestelmän vaikkapa tila- tai kenttävarauksia ja ryhmäliikuntaa varten, henkilökunnan ei tarvitse enää vastata puhelintiedusteluihin, vaan he voivat palvella tiskillä olevia asiakkaita keskeytyksettä. Tämä mahdollistaa muun muassa tehokkaamman lisämyynnin. 

Kuntosalin liiketoiminnan automatisointi Tehden-ohjelmiston ominaisuuksien avulla.

2. Automaatiot takaavat paremman asiakaskokemuksen

Automaatioiden avulla tuot palvelut helpommin asiakkaiden saataville. Esimerkiksi edellä mainittu ryhmäliikuntatuntien ajanvarausjärjestelmä tarjoaa ehdottomasti paremman asiakaskokemuksen. Se mahdollistaa asiakkaiden ajanvaraukset milloin tahansa, vaikka keskellä yötä, mikä vain asiakkaalle parhaiten sopii. Automatisoidut muistutusviestit puolestaan vähentävät no-show-tapauksia. Näin voit parantaa asiakastyytyväisyyttä ja sitouttaa asiakkaitasi tehokkaasti.

Myös kulunvalvonta ja asiakashankinta on helppo automatisoida. Asiakas voi ostaa salisi verkkokaupasta itselleen salijäsenyyden ja saa liittymisen yhteydessä pin-koodin, jolla pääsee kulkemaan salin ovista. Tällä tavoin madallat kynnystä liittyä kuntosalisi jäseneksi ja tarjoat ensiluokkaisen asiakaskokemuksen.

Kuntosalin liiketoiminnan automatisointi Tehden-ohjelmiston avulla.

3. Automaatiot tehostavat kuntosalin liiketoimintaa

Automaatioiden avulla voit tehostaa kuntosalisi liiketoimintaprosesseja ja parantaa liiketoiminnan kannattavuutta. Asiakashallintajärjestelmän avulla henkilökunta pystyy hallitsemaan asiakastietoja ketterästi sekä lähettämään automaattisia markkinointiviestejä juuri oikeille kohderyhmille.

Laskutusohjelman automaatiot puolestaan nopeuttavat laskutusprosessia ja vähentävät turhaa paperityötä. Ja kun asiakkaat voivat liittyä kuntosalisi jäseneksi netissä, asiakashankintaan käytettävät resurssit ja asiakastietojen manuaalinen käsittely vähenevät kumpikin.

4. Automaatiot vähentävät virheitä

Oletko joskus tehnyt näppäilyvirheen luodessasi laskuja tai siirtäessäsi asiakkaan tietoja lomakkeilta yritysohjelmistoosi? Tai oletko unohtanut lähettää laskun perintään tai sopimusehdot asiakkaalle? Kun hyödynnät automaatioita kuntosalisi liiketoiminnassa, virheiden mahdollisuus vähenee merkittävästi. Automaatiot auttavat pitämään yrityksesi talouden ja asiakastiedot kunnossa. 

Kuntosalin liiketoiminnan automatisointi Tehden-ohjelmiston avulla.

5. Automaatiot auttavat hallitsemaan kuntosalin liiketoimintaa paremmin

Vieläkö pyörittelet yrityksesi tietoja käsin Excelissä? Automaatioiden avulla pystyt hallitsemaan kuntosalisi liiketoimintaa ketterämmin. Yritysohjelmiston erilaisten raporttien avulla pystyt helposti seuraamaan liiketoimintaan vaikuttavia seikkoja, esimerkiksi ajanvarausraportteja, voimassa olevia jäsenyyksiä, kirjanpitoraportteja ja erääntyneitä laskuja.

Aina ajan tasalla olevien tietojen avulla voit puuttua tilanteisiin nopeasti. Näin sinulla on avoimempi näkymä kuntosalisi liiketoimintaan ja pystyt tekemään parempia päätöksiä yrityksesi kannalta. 

Yhteenvetona voidaan sanoa, että kuntosalin liiketoiminnan automatisointi tuo sinulle monia hyötyjä. Osa näkyy suoraan yrityksesi tuloksessa, osa asiakastyytyväisyydessä. Tässä blogissa on vasta pieni pintaraapaisu automaatioiden antamista mahdollisuuksista.

Jos haluat erittäin konkreettisia vinkkejä ja esimerkkejä siitä, mitä kaikkea kuntosalin liiketoiminnan automaatiot mahdollistavat, lataa alta liikunta-alan asiantuntijoidemme laatima opas. Näitä vinkkejä ei kannata jättää lukematta, jos haluat helpottaa työtäsi ja viedä kuntosalisi tai liikuntakeskuksesi liiketoiminnan uudelle tasolle. 

Kuntosalin liiketoiminnan automatisointi

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.