Tervetuloa tehdeniläiseksi Mikko

Tervetuloa tehdeniläiseksi Mikko
Osaaminen Tehdenin ydinalueella eli kaupan alan tuotteen ympärillä sen kun paisuu: tutustu Mikkoon, Tehdenin kaupan alan tuotekehityksen asiantuntijaan ja projektipäällikköön.

Mikko Luukkonen on toiminut Tehdenillä projektipäällikkönä ja kaupan alan tuotekehityksen asiantuntijana kesästä 2021 asti. Miehen kokemus kaupan alan tehtävistä on vaikuttavaa, vaan miten huutaminen liittyy yhtälöön?

Kuka olet?

Nimeni on Mikko Luukkonen. Olen kovaa vauhtia kohti neljääkymppiä lipuva nuori mies ja asustelen perheeni kanssa rintamamiestalossa Maskun metsissä.

Olen syntyperäinen maskulainen, ja parinkymmenen vuoden retken jälkeen palasin vanhaan lapsuudenkotiini. Iso osa vapaa-ajastani kuluu rintamamiestalon ja vanhan maatilan pihapiirin ylläpitoon, josta ainakin vielä nautin kovasti. Lähellä sydäntäni ovat myös monenlaiset pärisevät kulkupelit, joita tykkään myös itse osaamiseni rajoissa laitella. Viihdyn myös huutokaupoissa ja rompetoreilla, joiden suurkuluttajaksi minut voi laskea. Kesäisin yritetään tehdä ainakin jokunen reissu matkailuvaunulla.

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Olen työskennellyt käytännössä koko työurani kaupan alan eri tehtävissä ja tästä viimeiset kymmenen vuotta tasapainoillut liiketoiminnan ja IT:n välimaastossa. Viimeisenä ennen Tehdenille tuloa olen vastannut tiimini kanssa suuren suomalaisen kaupan alan toimijan toiminnanohjausjärjestelmän määrittelyistä, käyttöönotoista ja koulutuksesta myynnin, kassatoimintojen ja myyntilogistiikan alueella. Kokemusta löytyy työhistoriasta kaupan tiskin vähän joka puolelta.

Miten päädyit Tehdenille?

Sain viime kesänä aiemmin käydyn keskustelun pohjalta puhelinsoiton Tehdeniltä. Kiinnostuin alkujaan Tehdenin monipuolisesta tuotteesta ja nopeasti syntyi myös käsitys osaavasta ja ihmisläheisestä asiantuntijaorganisaatiosta. Muutaman rakentavan keskustelun jälkeen päästiin yhteisymmärrykseen ja ruvettiin hommiin.

Mitä työsi pitää sisällään?

Vastaan projektipäällikkönä Tehdenin yhteistyöstä ja tekemisten organisoinnista Broman Groupin suuntaan. Lisäksi osallistun sovittuihin tekemisiin Tehdenin kaupan toimialan tuotteen kehittämisessä.

Miten työsi ovat lähteneet liikkeelle?

Uudet haasteet innostaa. Töissä on paljon tuttua, mutta myös paljon uutta ihmeteltävää. Joka päivä uutta oppien otetaan hommaa haltuun. “Retail is detail”, kuten sanotaan, eli hommaa riittää.

Pitkän etätyöjakson jälkeen on lisäksi ollut varsin mukavaa päästä työskentelemään konttorilla ja sitä kautta tutustumaan uusiin työkavereihin myös kasvotusten.

Mistä juttelet mieluiten kahvipöydässä työkavereiden kanssa?

Yleisesti asioista, ilmiöistä ja kuulumisista. Italialaisten autojen ylivoimaisuudesta ja ennennäkemättömän hienoista huutokauppalöydöistä voin puhua pitkäänkin jos joku vaan haluaa kuunnella.

Mikä työyhteisössä ja työssä on mielestäsi tärkeintä?

Se että jokainen toimitusjohtajasta asiantuntijaan tietää ja hoitaa tonttinsa ja ymmärtää erilaisuuden arvon. Joukkuepelissä voi pärjätä vain joukkueena, jossa toisen tekemistä arvostetaan, vaikka rooli olisi erilainen kuin oma.

Mitä aiot tehdä isona?

Joskus vielä perustan oman osto- ja myyntiliikkeen, jonka yhteydessä on erinomainen kahvila. Onneksi Tehdenillä onnistuu myös marginaaliveron alaisen myynnin käsittely, niin ohjelmakin on jo tiedossa, kun unelma toteutuu.

Onko sinulla jotain erityistaitoja joista uudet työkaverisi eivät vielä tiedä?

Osaan (ainakin vaimon mielestä) hämmästyttävän tarkasti hahmottaa päässäni ostoskorin loppusumman ruokakaupassa.

Jos olisit työyhteisössä jokin supersankarihahmo, mikä olisit?

Saatiin juuri meidän konttorille siisti ikkunateippaus, joka koristaa Mr. Spock. Otin meistä kaverikuvankin. Ehkä siinä on riittävästi supersankaria tälle päivälle.


Mikko Linkedinissä

Ajankohtaista

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti: Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka. Asiakaspalvelun tavoitat

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.