5 vinkkiä joulumyynnin tehostamiseen kivijalassa ja verkkokaupassa

Myynnin tehostaminen kivijalassa ja verkkokaupassa.
Joulumyynnin merkitys on yrittäjälle huomattava, sillä joulun aikaan tehdään jopa kolmannes vuoden liikevaihdosta. Kirjasimme viisi simppeliä vinkkiä, joiden avulla tehostat joulumyyntiä.

1. Varmista nopea myynti

Joulun alla kiireisiä ovatkauppiaiden lisäksi myös asiakkaat, ja harva asia kirpaisee yrittäjää niin kuin pitkän jonon, takkuavan kassan tai puuttuvan maksutavan vuoksi jo valitsemansa ostokset hylkäävä asiakas. Varmista, että kassa toimii nopeasti  ja maksutapavalikoima on mahdollisimman laaja. Muista myös hioa varasuunnitelma poikkeustilanteiden varalle ja hankkia tarvittavat varalaitteet.

2. Laita kivijalka ja verkkokauppa pelaamaan yhteen

Kun asiakas käy kivijalassa, anna tälle alekoodi verkkokauppaan. Kun asiakas ostaa verkkokaupasta, lähetä tälle sähköpostia vain kivijalassa saatavilla olevista tarjouksista ja myymälän tempauksista. Jos myyt tuotteitasi markkinoilla ja myyjäisillä joulunaikaan, jaa tapahtumien flyereitä kivijalassa ja sähköisenä verkkokaupan asiakkaille. Hyvässä järjestelmässä saldot pysyvät ajan tasalla kanavasta riippumatta, eikä monikanavaisuus työllistä vaan toimii!

3. Tarjoa lahjaideat valmiina

Tee ostaminen asiakkaalle helpoksi. Mitä lähempänä joulua ollaan, sitä ilahtuneempia lahjanhankkijat ovat siitä, että joku on ajatellut kokonaisuuden heidän puolestaan. Valmistele erilaisia lahjaideoita näkyville niin perheen pienimmille, isovanhemmille kuin hyville ystäville. Rakenna houkuttelevia kampanjoita ja ostovalmiita lahjapaketteja hinnan, teeman tai kohderyhmän mukaan. Valmiiden tuotepakettien rakentaminen on hyvä ajatus olipa kyseessä sitten herkkukori tai saappaat ja villasukat.  Älä myöskään unohda lahjakortin esiintuomista helppona ja mieluisana lahjaideana. Asiakkaat arvostavat valmiita ratkaisuja, jotka on kiireessäkin nopea kiikuttaa kassan kautta kotiin, ja siitä suoraan pukinkonttiin.Pistä siis myymäläsi tekemään tehokasta lisämyyntiä ja tue tätä kassajärjestelmälläsi.

4. Houkuttele asiakkaat ostamaan

Muista kertoa asiakkaille joululahjaideoistasi! Houkuttele asiakkaita myymälään lähettämällä aktiivisesti kohdennettuja asiakasviestejä asiakasrekisterillesi. Kun sisältö on kiinnostavaa ja vastaanottajalle ajankohtaista, sitä ei pidetä roskapostina, vaan erinomaisena palveluna. Valtaosa työikäisistä ihmisistä miettii tähän aikaan vuodesta lahjoja puolisolle, lapsille, vanhemmille, kavereille, lemmikkieläimille ja ties kenelle – siellä siis käytännössä odotetaan jo lahjavinkkejäsi! Älä unohda pyytää uusilta asiakkailta yhteystietoja asiakasrekisteriin, jotta voit hyödyntää niitä myös jatkossa!

5. Luo inspiroiva ostoympäristö

Panosta houkuttelevan näyteikkunan lisäksi myymälän visuaalisuuteen ja fiilikseen. Tuotteiden inspiroivat esillepanot, miellyttävä musiikki sekä myyjien hyväntuulisuus ja palvelualttius luovat elämyksellisen ostoympäristön, jossa on mukava tehdä ostoksia. Jos myymälä ruuhkautuu ja asiakkaat joutuvat hetkisen odottamaan, voit saada vau-efektin aikaan tarjoamalla liikkeessäsi esimerkiksi yrteillä taikka sitrushedelmillä maustettua vettä. Tyytyväinen asiakas ostaa enemmän, joten pienetkin asiointiin positiivisella tavalla vaikuttavat asiat kannattaa huomioida.BonusvinkkiMuista myös valmistautua joulun jälkeiseen aikaan. Joskus käy niinkin, että lahjan saaja syystä tai toisesta haluaa palauttaa tuotteen. Tarjoamalla hyvityslahjakorttia rahapalautuksen sijasta varmistat, että myynti jää taloon, vaikka tuote vaihtuisikin alkuperäisestä.
5 vinkkiä myynnin tehostamiseen kivijalassa ja verkkokaupassa

Haluaisitko lisää keinoja, miten parantaa myyntiä kivijalassa ja verkkokaupassa? Tutustu asiantuntijoidemme rahanarvoisiin vinkkeihin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.