5 vinkkiä joulumyynnin tehostamiseen kivijalassa ja verkkokaupassa

Myynnin tehostaminen kivijalassa ja verkkokaupassa.
Joulumyynnin merkitys on yrittäjälle huomattava, sillä joulun aikaan tehdään jopa kolmannes vuoden liikevaihdosta. Kirjasimme viisi simppeliä vinkkiä, joiden avulla lisäät joulumyyntiä.

1. Varmista nopea myynti

Joulun alla kiireisiä ovatkauppiaiden lisäksi myös asiakkaat, ja harva asia kirpaisee yrittäjää niin kuin pitkän jonon, takkuavan kassan tai puuttuvan maksutavan vuoksi jo valitsemansa ostokset hylkäävä asiakas. Varmista, että kassa toimii nopeastivarasuunnitelma poikkeustilanteiden varalle on hiottu ja tarvittavat varalaitteet hankittu ja maksutapavalikoima mahdollisimman laaja.

2. Laita kivijalka ja verkkokauppa pelaamaan yhteen

Kun asiakas käy kivijalassa, anna tälle alekoodi verkkokauppaan. Kun asiakas ostaa verkkokaupasta, lähetä tälle sähköpostia vain kivijalassa saatavilla olevista tarjouksista ja myymälän tempauksista. Jos myyt tuotteitasi markkinoilla ja myyjäisillä joulunaikaan, jaa tapahtumien flyereitä kivijalassa ja sähköisenä verkkokaupan asiakkaille. Hyvässä järjestelmässä saldot pysyvät ajan tasalla kanavasta riippumatta, eikä monikanavaisuus työllistä vaan toimii!

3. Tarjoa lahjaideat valmiina

Mitä lähempänä joulua ollaan, sitä ilahtuneempia lahjanhankkijat ovat siitä, että joku on ajatellut kokonaisuuden heidän puolestaan. Rakenna houkuttelevia kampanjoita ja ostovalmiita lahjapaketteja hinnan, teeman tai kohderyhmän mukaan. Älä myöskään unohda lahjakortin esiintuomista helppona ja mieluisana lahjaideana. Asiakkaat arvostavat valmiita ratkaisuja, jotka on kiireessäkin nopea kiikuttaa kassan kautta kotiin, ja siitä suoraan pukinkonttiin.

4. Houkuttele asiakkaat ostamaan

Muista kertoa asiakkaille joululahjaideoistasi! Houkuttele asiakkaita myymälään lähettämällä aktiivisesti kohdennettuja asiakasviestejä asiakasrekisterillesi. Kun sisältö on kiinnostavaa ja vastaanottajalle ajankohtaista, sitä ei pidetä roskapostina, vaan erinomaisena palveluna. Valtaosa työikäisistä ihmisistä miettii tähän aikaan vuodesta lahjoja puolisolle, lapsille, vanhemmille, kavereille, lemmikkieläimille ja ties kenelle – siellä siis käytännössä odotetaan jo lahjavinkkejäsi!
Älä unohda pyytää uusilta asiakkailta yhteystietoja asiakasrekisteriin, jotta voit hyödyntää niitä myös jatkossa!

5. Luo inspiroiva ostoympäristö

Panosta houkuttelevan näyteikkunan lisäksi myymälän visuaalisuuteen ja fiilikseen. Tuotteiden inspiroivat esillepanot, miellyttävä musiikki sekä myyjien hyväntuulisuus ja palvelualttius luovat elämyksellisen ostoympäristön, jossa on mukava tehdä ostoksia. Jos myymälä ruuhkautuu ja asiakkaat joutuvat hetkisen odottamaan, voit saada vau-efektin aikaan tarjoamalla liikkeessäsi esimerkiksi yrteillä taikka sitrushedelmillä maustettua vettä. Tyytyväinen asiakas ostaa enemmän, joten pienetkin asiointiin positiivisella tavalla vaikuttavat asiat kannattaa huomioida.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Käsipääte varastonhallintaan

Käsipääte nopeuttaa inventointia ja tehostaa varastonhallintaa

Tehokas varastonhallinta ja inventointi on avainasemassa yrityksesi liiketoiminnan kannalta. Perinteinen varastonhallinta nojaa vahvasti paperilomakkeille, mistä aiheutuu tuplasti työtä ja kuluja. Kun käytössä on käsipääte, kaikki varastoprosessit hoituvat nopeasti ja kustannustehokkaasti. Lue alta 4 etua, jotka mobiili varastonhallintaratkaisu sinulle tarjoaa.