Tietoturva yhdessä kuntoon – terveisiä tietoturvapäivästä

Mitä tarkoittaa social engineering ja kuinka huolissaan siitä kannattaa olla?

Me Tehdenillä otimme helmikuuhun tietoturvallisen aloituksen alan ehdottomien asiantuntijoiden luentojen ja ohjelmistokehitykselle suunnitellun Capture the Flag -tyylisen kisailun muodossa.

Ohjelmisto- ja laitteistolähtöinen eli tekninen tietoturva on luonnollisesti ohjelmistoyrityksessä korkealla tasolla. Siksi päivän teemaksi valikoitukin ennen kaikkea henkilölähtöinen tietoturva eli ns. social engineering: käyttäjän manipulointi, jota sekä valtiolliset toimijat että pienet ja isommat rikollisorganisaatiot kohdistavat yritysten työntekijöihin.

Päivän aiheet herättivät miettimään sekä henkilökohtaista turvallisuutta (voiko ohikulkija kopioida autonavaimet tai kulkukorttini huomaamattani vaikka ruuhkabussissa?) että työtehtävissä vastaan tulevia tilanteita, joissa kannattaa pitää tuntosarvet pystyssä (miten voin varmistaa, että henkilö puhelimen päässä todella on se, joka väittää olevansa?). 

Päivään mahtui monta kylmäävää tapausesimerkkiä mutta myös huojentava havainto siitä, että Tehdenin henkilöstö on jo valmiiksi huomattavan hereillä myös social engineeringin tavallisimmasta keinoista eikä tarvetta suuriin korjausliikkeisiin löytynyt.

Oppia antamassa oli pari erittäin kovaa tietoturva-asiantuntijaa eli Iiro Uusitalo Fraktalilta sekä Juho Ranta 2NS:ltä. Ohjelmistokehityksen johtajamme Tapani Talvitie sai heiltä muutaman huomion erityisesti sosiaalisen median ajankohtaisiin uhkiin liittyen:

Ajankohtaista

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti: Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka. Asiakaspalvelun tavoitat

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.