Tietoturva yhdessä kuntoon – terveisiä tietoturvapäivästä

Mitä tarkoittaa social engineering ja kuinka huolissaan siitä kannattaa olla?

Me Tehdenillä otimme helmikuuhun tietoturvallisen aloituksen alan ehdottomien asiantuntijoiden luentojen ja ohjelmistokehitykselle suunnitellun Capture the Flag -tyylisen kisailun muodossa.

Ohjelmisto- ja laitteistolähtöinen eli tekninen tietoturva on luonnollisesti ohjelmistoyrityksessä korkealla tasolla. Siksi päivän teemaksi valikoitukin ennen kaikkea henkilölähtöinen tietoturva eli ns. social engineering: käyttäjän manipulointi, jota sekä valtiolliset toimijat että pienet ja isommat rikollisorganisaatiot kohdistavat yritysten työntekijöihin.

Päivän aiheet herättivät miettimään sekä henkilökohtaista turvallisuutta (voiko ohikulkija kopioida autonavaimet tai kulkukorttini huomaamattani vaikka ruuhkabussissa?) että työtehtävissä vastaan tulevia tilanteita, joissa kannattaa pitää tuntosarvet pystyssä (miten voin varmistaa, että henkilö puhelimen päässä todella on se, joka väittää olevansa?). 

Päivään mahtui monta kylmäävää tapausesimerkkiä mutta myös huojentava havainto siitä, että Tehdenin henkilöstö on jo valmiiksi huomattavan hereillä myös social engineeringin tavallisimmasta keinoista eikä tarvetta suuriin korjausliikkeisiin löytynyt.

Oppia antamassa oli pari erittäin kovaa tietoturva-asiantuntijaa eli Iiro Uusitalo Fraktalilta sekä Juho Ranta 2NS:ltä. Ohjelmistokehityksen johtajamme Tapani Talvitie sai heiltä muutaman huomion erityisesti sosiaalisen median ajankohtaisiin uhkiin liittyen:

Ajankohtaista

Tehdenin asiakaspalvelutiimi.

Asiakasneuvoja softatalon asiakaspalveluun

Saako asiakaspalvelutyö ja pulmatilanteiden ratkaiseminen sinut syttymään? Onko sinulla kokemusta työskentelystä ohjelmistotuessa ja teknisessä tuessa? Haemme Tehdenille rentoon ja ammattitaitoiseen asiakaspalvelutiimiimme kokoaikaista asiakasneuvojaa tukemaan asiakkaitamme