Tietoturva yhdessä kuntoon – terveisiä tietoturvapäivästä

Mitä tarkoittaa social engineering ja kuinka huolissaan siitä kannattaa olla?

Me Tehdenillä otimme helmikuuhun tietoturvallisen aloituksen alan ehdottomien asiantuntijoiden luentojen ja ohjelmistokehitykselle suunnitellun Capture the Flag -tyylisen kisailun muodossa.

Ohjelmisto- ja laitteistolähtöinen eli tekninen tietoturva on luonnollisesti ohjelmistoyrityksessä korkealla tasolla. Siksi päivän teemaksi valikoitukin ennen kaikkea henkilölähtöinen tietoturva eli ns. social engineering: käyttäjän manipulointi, jota sekä valtiolliset toimijat että pienet ja isommat rikollisorganisaatiot kohdistavat yritysten työntekijöihin.

Päivän aiheet herättivät miettimään sekä henkilökohtaista turvallisuutta (voiko ohikulkija kopioida autonavaimet tai kulkukorttini huomaamattani vaikka ruuhkabussissa?) että työtehtävissä vastaan tulevia tilanteita, joissa kannattaa pitää tuntosarvet pystyssä (miten voin varmistaa, että henkilö puhelimen päässä todella on se, joka väittää olevansa?). 

Päivään mahtui monta kylmäävää tapausesimerkkiä mutta myös huojentava havainto siitä, että Tehdenin henkilöstö on jo valmiiksi huomattavan hereillä myös social engineeringin tavallisimmasta keinoista eikä tarvetta suuriin korjausliikkeisiin löytynyt.

Oppia antamassa oli pari erittäin kovaa tietoturva-asiantuntijaa eli Iiro Uusitalo Fraktalilta sekä Juho Ranta 2NS:ltä. Ohjelmistokehityksen johtajamme Tapani Talvitie sai heiltä muutaman huomion erityisesti sosiaalisen median ajankohtaisiin uhkiin liittyen:

Ajankohtaista

Sisällöntuottaja Tehdenin markkinointitiimiin

Haku tähän työtehtävään on päättynyt. Tällä hetkellä avoimet työpaikat näet tai avoimen hakemuksen pääset lähettämään täältä. Etsimme nyt markkinointitiimiimme perhevapaan sijaiseksi sisällöntuottajaa, joka ottaa haltuun

Otto - Tehdenin asiantuntija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Otto

Otto on toiminut Tehden-ohjelmiston asiantuntijana jo elokuusta 2022 asti. Millaista työ on ja mitä Otto puuhailee vapaa-ajallaan? Lue tästä lisää.

Aku Paananen Tehdenin ohjelmistosuunnittelija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Aku

Aku tuli Tehdenille kesätöihin vuonna 2022 ja vahva näyttö osaamisesta poiki jatkoa uralle. Lue tästä, miten työt ovat lähteneet käyntiin ja mikä Tehdenillä on parasta Akun mielestä.