Tervetuloa tehdeniläiseksi Samuli P.

Samuli - Tehdenin ohjelmistosuunnittelija.
Tehdenin ohjelmistokehityksessä kesästä 2022 asti uurastanut Samuli Paajanen on mukana varmistamassa, että Tehdeniin tipahtelee säännöllisesti uusia toiminnallisuuksia.

Päätteen äärellä työskentelyn vastapainoksi Samuli tuulettaa itseään luonnossa koiran kanssa. Vaan mistä Samulin kanssa ei ainakaan kannata jutella kahvipöydässä?

Kuka olet?

Olen Samuli Paajanen, 28-vuotias tieto- ja viestintätekniikan insinööri ja asun tällä hetkellä Raisiossa.
Työskentelen Tehdenillä ohjelmistosuunnittelijana ja olen ollut talossa kohtapuoliin jo vuoden päivät.
Viihdyn jo työnkin puolesta melko runsaasti tietokoneen äärellä, jolle täydellisenä vastapainona itselle on vapaa-ajalla viettää runsaasti aikaa ulkona ja luonnossa koiran kanssa liikkuen. Tästä tulee aivan uudenlaista jaksamista päivään, kun voi päivän päätteeksi lähteä tuulettamaan ajatuksia ulos koiran kanssa.

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Ennen Tehdenille tuloa työskentelin pitkään ohjelmistosuunnittelijana hotelleille suunnatun toiminnanohjausjärjestelmän kehityksessä. Hieman erilaista sovelluskehitystä, mutta tästä on löytynyt myös yhteneviä piirteitä Tehdenin kanssa, josta on ollut apua päivittäisessä työssä.

Miten päädyit Tehdenille?

Ennen Tehdenille tuloa kaipasin uusia haasteita päivittäiseen työhöni, sillä haluan jatkuvasti kehittää omaa osaamistani. Tehdenin työpaikkailmoitus tuli iloisena sattumana LinkedInissä vastaan ja päätin lähteä kokeilemaan, jos onni kävisi paikan saannin kanssa. Onni suosi minua tällä kierroksella, sain paikan ja vuosi tässä onkin mennyt sen jälkeen melko nopeasti.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työni pitää sisällään pääasiassa uusien ominaisuuksien kehittämistä Tehdeniin. Tämän lisäksi työhön kuuluu erilaisia pienempiä ylläpitäviä toimintoja liittyen Tehdeniin.

Miten työsi ovat lähteneet liikkeelle?

Työt ovat lähteneet omasta mielestä erittäin lennokkaasti liikkeelle. Aluksi uuden tiedon määrä vaikutti aivan valtavalta, kuten aina uudessa työpaikassa tuntuu. Hyvän perehdytyksen ja hyvien tiimikavereiden myötä hommaan pääsi kuitenkin todella nopeasti sisälle.

Mistä juttelet mieluiten kahvipöydässä työkavereiden kanssa?

Kahvipöytäkeskusteluna mieluiten keskustellaan ihan kaikesta muusta kuin työstä.

Mikä työyhteisössä ja työssä on mielestäsi tärkeintä?

Minusta työyhteisössä paras piirre on yhdessä yhteisen tavoitteen eteen tekeminen. Tämä pitää työn mielekkäänä, kun tietää ettei tarvitse yksin puurtaa, vaan kaikki panostuksellaan vievät hommaa eteenpäin yhteistä tavoitetta kohden.

Ajankohtaista

Aku Paananen Tehdenin ohjelmistosuunnittelija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Aku

Aku tuli Tehdenille kesätöihin vuonna 2022 ja vahva näyttö osaamisesta poiki jatkoa uralle. Lue tästä, miten työt ovat lähteneet käyntiin ja mikä Tehdenillä on parasta Akun mielestä.