Tehdenillä vietettiin asiakaspalveluviikkoa

Asiakaspalveluviikko Tehdenillä
Tehdenin asiakaspalvelu osallistui 4.-.8.10.2021 asiakaspalveluviikkoon.

Wave-asiakaspalveluverkoston koordinoimaa Asiakaspalveluviikkoa vietettiin tänä vuonna neljättä kertaa, ja Tehdenin asiakaspalvelu lähti ensimmäistä kertaa toimintaan mukaan.

Tehdenin aspatiimi suunnitteli 4.-8.10. järjestetyn asiakaspalveluviikon teemojen mukaista ohjelmaa viikon jokaiselle päivälle, ja Tehdenin Instagram oli koko viikon ajan aspatiimin hallussa.

Tehdenin asiakaspalvelu

Viikon aikana asiakaspalvelumme ehti sekä kouluttautua, ideoida tulevaa että uppoutua vähän epävirallisempaankin ohjelmaan – ja tietysti hoitaa perustehtäväänsä eli aina hyvää asiakaspalvelua.

Viikkoon kuului mm. mallimaanantai, jolloin asiakaspalvelumme hioi viestintätaitojaan, ja kehukeskiviikko, jolloin asiakaspalvelu kokosi mukavia asioita paitsi toisistaan myös Tehdenin asiakkaista. Asiakkaamme ovat mahtavia, ja vaikka heitä asiakaspalvelun sisällä muistetaankin aina kehua, ulospäin sitä harvemmin tehdään. Niinpä pysähdyimme miettimään asiakkaita, joiden kanssa on erityisen kivaa ja hedelmällistä tehdä yhteistyötä ja jaoimme ajatuksemme sosiaalisen median kanavissa.

Tehdenin asiakaspalvelu

Viikkoon mahtui myös yhteistä aamujoogaa, oma tulevaisuusfoorumi sekä sokerina pohjalla näin pandemia-aikana ihan erityisen ilahduttava pizza- ja peli-ilta.

Ajankohtaista

Aku Paananen Tehdenin ohjelmistosuunnittelija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Aku

Aku tuli Tehdenille kesätöihin vuonna 2022 ja vahva näyttö osaamisesta poiki jatkoa uralle. Lue tästä, miten työt ovat lähteneet käyntiin ja mikä Tehdenillä on parasta Akun mielestä.

Samuli - Tehdenin ohjelmistosuunnittelija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Samuli P.

Tehdenin ohjelmistokehityksessä kesästä 2022 asti uurastanut Samuli Paajanen on mukana varmistamassa, että Tehdeniin tipahtelee säännöllisesti uusia toiminnallisuuksia.