Puhelinvaihteemme uudistuu – otamme käyttöön maksuttoman jonotuksen

Tehden Oy - Asiakas- ja laitetuki
Puhelinnumerot, puheluiden hinnat ja aukioloaikamme pysyvät ennallaan.

Otamme asiakas- ja laitetuen sekä vikapäivystyksen puhelinvaihteessa käyttöön uuden palvelun, jonka ansiosta jatkossa myös jonottaminen on mahdollista. Jos siis asiakaspalvelijamme on varattu, kun soitat tukeemme, voit jäädä jonoon odottamaan. Jonotusaika on täysin maksutonta! Puhelinnumeromme ja tukemme aukioloajat pysyvät ennallaan, eikä puheluiden hintoihin tule muutoksia.

Uusi palvelu otetaan käyttöön keskiviikkona 31.8.2022, ja palvelun aktivoinnin aikana sekä asiakastuen, vikapäivystyksen että myynnin numerot ovat pois käytöstä kello 10.30–12.30 välisen ajan. 

Asiakastukeemme saat yhteyden myös tukipyyntölomakkeemme kautta, ja ohjesivustoltamme löydät yksityiskohtaiset ohjeet suurimpaan osaan vastaan tulevista tilanteista.

 

Ajankohtaista

Tehdenin asiakaspalvelutiimi.

Asiakasneuvoja softatalon asiakaspalveluun

Saako asiakaspalvelutyö ja pulmatilanteiden ratkaiseminen sinut syttymään? Onko sinulla kokemusta työskentelystä ohjelmistotuessa ja teknisessä tuessa? Haemme Tehdenille rentoon ja ammattitaitoiseen asiakaspalvelutiimiimme kokoaikaista asiakasneuvojaa tukemaan asiakkaitamme

Henkilöstöasiantuntija

Tehdenin ihana, asiantunteva ja kehittyvä porukka etsii henkilöstöasiantuntijaa perhevapaan sijaiseksi. Oletko sinä osaaja, joka nauttii saadessaan tehdä HR-työtä koko paletin kirjolla? Voit olla vasta urasi