Puhelinvaihteemme uudistuu – otamme käyttöön maksuttoman jonotuksen

Tehden Oy - Asiakas- ja laitetuki
Puhelinnumerot, puheluiden hinnat ja aukioloaikamme pysyvät ennallaan.

Otamme asiakas- ja laitetuen sekä vikapäivystyksen puhelinvaihteessa käyttöön uuden palvelun, jonka ansiosta jatkossa myös jonottaminen on mahdollista. Jos siis asiakaspalvelijamme on varattu, kun soitat tukeemme, voit jäädä jonoon odottamaan. Jonotusaika on täysin maksutonta! Puhelinnumeromme ja tukemme aukioloajat pysyvät ennallaan, eikä puheluiden hintoihin tule muutoksia.

Uusi palvelu otetaan käyttöön keskiviikkona 31.8.2022, ja palvelun aktivoinnin aikana sekä asiakastuen, vikapäivystyksen että myynnin numerot ovat pois käytöstä kello 10.30–12.30 välisen ajan. 

Asiakastukeemme saat yhteyden myös tukipyyntölomakkeemme kautta, ja ohjesivustoltamme löydät yksityiskohtaiset ohjeet suurimpaan osaan vastaan tulevista tilanteista.

 

Ajankohtaista

Sisällöntuottaja Tehdenin markkinointitiimiin

Haku tähän työtehtävään on päättynyt. Tällä hetkellä avoimet työpaikat näet tai avoimen hakemuksen pääset lähettämään täältä. Etsimme nyt markkinointitiimiimme perhevapaan sijaiseksi sisällöntuottajaa, joka ottaa haltuun

Otto - Tehdenin asiantuntija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Otto

Otto on toiminut Tehden-ohjelmiston asiantuntijana jo elokuusta 2022 asti. Millaista työ on ja mitä Otto puuhailee vapaa-ajallaan? Lue tästä lisää.

Aku Paananen Tehdenin ohjelmistosuunnittelija.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Aku

Aku tuli Tehdenille kesätöihin vuonna 2022 ja vahva näyttö osaamisesta poiki jatkoa uralle. Lue tästä, miten työt ovat lähteneet käyntiin ja mikä Tehdenillä on parasta Akun mielestä.