Tervetuloa Tehdeniläiseksi Heidi

Projektipäällikkö Heidi Mäntylä

Tehdenin väki vahvistui vielä ennen vuodenvaihdetta, kun uusi projektipäällikkömme Heidi astui puikkoihin joulukuussa. Heidillä on kattava ja pitkä työkokemus niin vaatetus- kuin IT-alaltakin, vaan miten suunnistustakin harrastava Heidi oikein löysi tiensä Tehdenille? Annetaan hänen itse kertoa!

Kerro hieman itsestäsi?

Olen avoin, ulospäin suuntautunut ja innostun helposti uusista asioista oli kyse sitten harrastuksista tai työelämän haasteista. Asun Turussa yhdessä mieheni kanssa. Vapaa-ajan harrastuksiani ovat mm. golf, mökkeily, luontoretkeily ja golfseuratoiminta. Talvisin hiihdän mielelläni ja lisäksi nautin käsillä tekemisestä. Vietän paljon aikaa myös yhdessä ystävien kanssa.

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Minulla on jo lähes 30 vuoden kokemus vaatetusalalta eri tehtävistä. Viimeiset kahdeksan vuotta työskentelin kansainvälisessä IT-palveluyrityksessä CGI:llä muoti- ja tekstiilialan toiminnanohjauksen konsulttina. Sitä ennen vierähti 18 vuotta turkulaisessa vaatetustehtaassa Modeliassa, jossa olin mukana mm. toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoprojektissa ja joka antoi lopullisen kipinän hakeutua it-alalle ja kouluttautua lisää työn ohessa.

Miten sinusta tuli tehdeniläinen?

Seuraan aktiivisesti sosiaalista mediaa ja Tehden tuli siellä vastaan vuosi sitten. Yritys oli minulle täysin vieras ennestään. Tutustuin nettisivuilla blogiteksteihin, referensseihin, tehdeniläisiin ja jopa tukiportaalin ohjeisiin. Seurasin myös paria meneillään olevaa rekrytointia. Koronakevään aikana vahvistui tunne, että koen it-alan omakseni, mutta olisi jo aika sekä eväitä laajentaa osaamistani ja hypätä uuden tuoteratkaisun pariin. Tutustuessani tarkemmin Tehdeniin minuun teki vaikutuksen se, miten järjestelmän lisäksi esiin tuotiin mutkattomalla tavalla yrityksen henkilöstö. Ilokseni kesälomilta palattuani huomasin pari avointa tehtävää ja hakemusta tehdessäni koin vahvasti, että tässä on nyt minun paikkani ja haluan olla mukana osana tätä kasvutarinaa.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työssäni osallistun kaupan alan yritysten Tehden-järjestelmän käyttöönottoihin ja pidän huolen siitä, että projektit viedään onnistuneesti läpi. Lisäksi koulutan ja konsultoin asiakkaita. Tavoitteena on myös kehittää sisäisiä projektikäytäntöjä yhteistyössä tiimin kanssa. Uskon, että aikaisemmasta kokemuksestani vastaavissa tehtävissä on hyötyä, mutta opin varmasti myös paljon uusia hyviä käytäntöjä muilta tiimiläisiltä.

Miten työsi ovat lähteneet liikkeelle?

Jos hakijakokemus rekrytoinnissa oli jo ensiluokkainen, niin sitä on ollut myös perehdyttäminen. Kaikki oli jo suunniteltu valmiiksi ensimmäisestä päivästä lähtien. Minut on otettu lämpimästi vastaan ja uudet työkaverit ovat olleet erittäin avuliaita. Olen saanut seurata koulutuksia, osallistua asiakaspalveluun sekä rauhassa opiskella järjestelmää myös itsekseni. Työyhteisö on juuri niin rento ja mutkaton kuin sen etukäteen kuvittelinkin olevan. Opeteltavaa toki on aluksi paljon, mutta it-järjestelmien parissa työskentely pitää huolen siitä, että opeteltavaa riittää jatkossakin. Se onkin yksi työni parhaita puolia ja pitää mielenkiinnon yllä. Minua motivoi myös työskentely yhdessä asiakkaiden kanssa ja heidän auttaminen.

Mistä juttelet mieluiten kahvipöydässä työkavereiden kanssa?

Juttu luistaa aiheesta kuin aiheesta. Onneksi on ollut mahdollisuus tavata kasvotusten uusia työkavereita ennen kuin koronatilanne taas paheni. Helposti keskustelu kääntyy harrastuksiin, vapaa-aikaan tai vaikkapa matkailuun. Yhteiset kahvihetket ovat tärkeä osa työpäivää ja niitä kaipaan korona-ajan “etäilyssä”.

Mistä haaveilet tulevaisuudessa? /mitä aiot tehdä isona?

Olen yrittänyt elvyttää nuoruuden harrastustani suunnistusta. Tavoite olisi osallistua elämäni ensimmäisen kerran Venlojen viestiin viimeistään Lukkari-Jukolassa 2022 Mynämäellä ja selvitä kunnialla omasta osuudesta.

Jos olisit työyhteisössäsi jokin mauste, mikä olisit?

Basilika – monikäyttöinen ja monipuolinen yrtti, joka sopii lähes joka ruokaan. Kreikkalaiset istuttavat basilikan talonsa eteen tuomaan hyvää onnea. Meksikossa basilikaa käytetään ajamaan pois pahoja henkiä, kun taas Italiassa ja Romaniassa se symboloi rakkautta ja sitoutumista.

Ajankohtaista

Tehdenin tekninen asiantuntija

Tervetuloa tehdeniläiseksi Heidi

Heidi työskentelee teknisenä asiakastukena Tehdenillä. Hänen mielestään on tärkeää pitää mieli avoimena ja ajatella asioita eri näkökulmista.

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.