Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy
Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Kuka olet?

Olen 35-vuotias aika tuore naantalilainen. Innostun helposti erilaisista asioista ja nautin arjen romantisoimisesta. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi tytärtä ja kaksi unkarilaista paimenkoiraa Putti ja Pogi.
 

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Juuri ennen Tehdenille tuloa olin pienten lasteni kanssa kotona. Sitä ennen olen työskennellyt nuorisojärjestön viestintävastaavana, viestintäassistenttina sekä monenlaisissa tehtävissä uutistoimittajasta asiakaspalvelijaan.

Miten päädyit Tehdenille?

Ystäväni linkkasi minulle sisällöntuottajan hakuilmoituksen, ja tehtävänkuva vaikutti siltä, että siinä voisin yhdistää osaamistani ja intohimoa — tässä sitä ollaan.

Mitä työsi pitää sisällään?

Olen osa markkinointitiimiä ja työhöni sisällöntuottajana kuuluu erilaisten sisältöjen suunnittelu ja toteutus niin somekanaviin, verkkosivulle kuin muihin markkinoinnin tarpeisiin. Työni sisältää kirjoittamista, valokuvausta, videokuvausta, editointia, analysointia, suunnittelua, markkinointimateriaalien tuottamista sekä yhteistyötä myyntitiimin kanssa.

Miten työsi on lähtenyt liikkeelle?

Työ on lähtenyt liikkeelle todella mukavasti. Tuntuu, että pääsin osaksi työporukkaa todella nopeasti. Vastaanotto on ollut lämmin ja rento.

Mistä asioista kahvipöydässä keskustellaan?

Keskustelut vaihtelevat ihan yhdenkin kahvitauon aikana vilkkaaseen tahtiin. Toistaiseksi olen tykännyt keskustella ihan mistä vain, kuten työkavereiden veneilyharrastuksista tai toisen työkaverin harrastuksesta vanhan tavaran ostoon ja myyntiin liittyen.

Pogi ja Putti

Mikä työyhteisössä ja työssä on mielestäsi tärkeintä?

Työyhteisössä koen tärkeäksi sen, että kaikki kunnioittavat toisia sekä toisten työtä ja aikaa. Tehdenillä tämä mielestäni toteutuu todella mallikkaasti. Työssä koen tärkeänä mahdollisuuden suunnitella omaa työtä ja kehittää roolia omien kiinnostusten mukaan. Tehdenillä pidän erityisesti inhimillisestä työkulttuurista ja siitä, että arjessa löytyy joustoa.

Millaisia haaveita sinulla on?

Haaveilen lastenkirjan kirjoittamisesta ja kuvittamisesta sekä veneilyharrastuksen aloittamisesta perheeni kanssa.

Mitä uutta haluaisit oppia?

Tällä hetkellä opettelen piirtämään, haluaisin opetella soittamaan pianoa ja aloittaa veneilyharrastuksen. Työn saralla otan kaiken mahdollisen opin vastaan niin markkinoinnista kuin ylipäätään ohjelmistoalalta.

Mitkä tärkeää olet oppinut työurallasi?

Sanoisin, että olen oppinut sen, että kaikella on tarkoitus. Oma polkuni kulki journalismin opinnoista elokuva-alan opintoihin ja takaisin journalismin pariin ja valmistuin journalistiksi. Päädyin kuitenkin tekemään töitä markkinoinnissa sisällöntuottajana, jossa pystyn hyödyntää kaikkia taitojani ja intohimoa. Sanoisin myös sen, että ole utelias kokeilemaan ja oppimaan uutta sekä se, ettei koskaan ole liian myöhäistä tehdä muutosta, jos jokin ei enää tunnu omalta.

Mitä harrastat?

Piirtämistä, valokuvausta, lenkkeilyä koirien kanssa ja joogaa epäsäännöllisesti.

Onko sinulla jotain erityistaitoa, josta työkaverisi eivät tiedä?

Olen harrastanut muay thaita eli thainyrkkeilyä.

Mikä on ollut parasta tässä viikossa?

Parasta on, että viikko alkoi auringonpaisteella! Sen lisäksi uusien työprojektien suunnittelu ja ulkoilu.

Tutustu tästä muihin tehdeniläisiin.

Ajankohtaista

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti: Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka. Asiakaspalvelun tavoitat

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.