Oletko pysynyt kehityksessä mukana? – 4 tärkeää kysymystä yrityksille

Testaa kolmen nopean kysymyksen avulla, onko oma toimintanne tehokasta vai hermoja raastavan työlästä.
Yrityksen ei kannata lukkiutua vanhoihin rutiineihin. Testaa kolmen nopean kysymyksen avulla, onko oma toimintanne tehokasta vai hermoja raastavan työlästä.

Muistatko, kun ensimmäiset kännykät tulivat ja muutamat pellepelottomat kuljettelivat 2kg:n möhkäleitä mukanaan ja puhuivat ”puhelimeen”?

Tai, kun sähköposti alkoi yleistymään ja ensimmäiset ihmiset ”unohtivat” joulukorttien lähettämisen ja korvasivat ne sähköisellä joulutervehdyksellä?

Entä katsoitko ennen iltaisin tv:tä tai luit jopa kirjoja? Ja nyt makaat iltaisin sängyssä tabletti tai jopa kännykkä kädessä ja tuijottelet Netflixiä ja vähän muutakin?

Kehitys kehittyy

Maailma muuttuu tällä hetkellä hurjaa vauhtia niin yksityisen ihmisen kuin yritystenkin elämässä. Ihmisellä on kuitenkin taipumus jarruttaa muutosta ja pysytellä tutuissa ja turvallisissa tavoissa toimia. Jokainen yllä mainittu asia on tuntunut aikoinaan ensi kuulemalta naurettavan hullulta, mutta pikkuhiljaa ne ovat vakiintuneet jo ihan normaalitavoiksi toimia.

Yksityisellä ihmisellä vanhassa pysyminen on mahdollista ja joskus jopa kunniakasta, mutta yrityksen ei kannata lukkiutua vanhoihin rutiineihin. Muutosvastarinnalla ilmiönä on oma tärkeä tehtävänsä, mutta yritysmaailmassa kilpailu on kovaa ja harvalla on varaa antaa tasoitusta kilpailijoille vanhoilla työläillä ja tehottomilla toimintatavoilla.

Onko toimintanne tehokasta vai hermoja raastavan työlästä?

Ohjelmistoyrityksen puolelta asiakasyritysten elämää seuranneena haluaisin esittää muutaman kysymyksen:

  • Onko teillä sähköinen ostoreskontra käytössä? Entä sähköinen myyntireskontra?
  • Olettehan päässeet eroon paperisten raporttien, laskujen, kuittien kiikuttamisesta eri paikkoihin, esimerkiksi tilitoimistoon?
  • Saatteko jostain nopeasti ja helposti halutessanne reaaliaikaisen tiedon myynnistänne, myynnillisesti parhaista ja huonoimmista tuotteistanne, katteistanne, parhaista asiakkaistanne, sesonkiajoistanne?

Näitä kysymyksiä voisi esittää paljon enemmänkin, mutta yllä on muutama keskeinen, joista pääsee jo aika hyvin yleiskuvasta kärryille oman yrityksensä kohdalla. Jos osaankin yllä kysytyistä tuli vastaukseksi ei oota, niin kannattaa tarkistaa, että olisiko mahdollista omaa toimintaa tehostaa.

Esimerkiksi ostoreskontran hoitoon saa sähköisen ohjelmiston tilitoimiston kautta, jolloin saa ostolaskut ja ostokuitit sähköiseksi. Taloushallinto on mahdollista ulkoistaa myös lähes kokonaisuudessaan tilitoimistolle, jolloin itselle jää enemmän aikaa varsinaiseen bisneksen tekemiseen ja kasvattamiseen. Usein myös yrityksen kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmä otetaan hiukan kiireessä käyttöön ja hyviä ja tehokkaita ominaisuuksia saattaa jäädä huomiotta, eikä järjestelmästä saada kaikkea sen potentiaalia irti.

Apua toiminnan tehostamiseen

Onneksi asioihin on helposti apua saatavilla. Ohjelmistoyritykset ja muut yhteistyökumppanit mieluusti auttavat yllämainituissa asioissa. Kumppaniyritysten avun pyyteettömyyteen voi toki suhtautua monella tavalla, mutta yleispätevänä totuutena uskaltaisin kyllä väittää, että hyvinvoiva, kilpailukykyinen ja pitkälle pärjäävä kumppani on yleensä kaikille se paras kumppani!

Hoida taloushallinto fiksummin, ilman ylimääräistä työtä

Tilitoimistokumppanuus

Tehdenin tekee tilitoimistojen kanssa yhteistyötä, joka mahdollistaa tehokkaan kokonaisratkaisun tarjoamisen asiakasyritysten perustarpeisiin, toiminnanohjauksesta taloushallintoon.

Ratkaisu poistaa turhia välivaiheita kaupankäynnin ja taloushallinnon väliltä ja tekee prosessista suoraviivaisempaa sekä kustannustehokkaampaa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voit kehittää osaamistasi sekä millaisia apukeinoja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä voi antaa ostamiseen.

Nykyaikainen hankinta — viisi vinkkiä ostamiseen

Kokonaisuudessaan hankintatoimen onnistuminen pohjautuu juuri sinuun, joka sitä teet. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on sinua palveleva kokonaisuus, ja siitä löytyy monenlaisia ominaisuuksia ja työkaluja ostamisen tueksi, työ helpottuu paljon.