Miksi liikuntakeskuksen yrittäjä valitsi Tehdenin?

Kuva: Juhani Keski-Rahkonen
Miksi liikuntakeskus käyttää Tehdenin toiminnanohjausjärjestelmää? Mitä mieltä asiakkaat ja henkilökunta ovat järjestelmän helppokäyttöisyydestä? Lue liikunta-alalla toimivan asiakkaamme haastattelu!

1. Esittele itsesi ja yrityksesi

Olen Tuija Silver-Lager, yrittäjä, ryhmäliikunnanohjaaja ja personal trainer liikuntakeskus FitFactoryssa. Yrityksemme toimii Alajärvellä ja laajensimme juuri uusiin toimitiloihin, joiden yhteyteen tuli myös klo 5-24 avoinna oleva kuntosali, sekä hierojan palvelut. Toimintamme ytimessä on monipuolinen kattaus ryhmäliikuntaa, sekä erilaisia kursseja odottavien äitien ryhmistä pilatekseen, kuntonyrkkeilyyn ja kestävyysliikkumiseen.

2. Miksi otitte Tehdenin käyttöön?

Otimme Tehdenin ajanvarausjärjestelmän käyttöön heti liikuntakeskuksen avauksen yhteydessä 2014 syksyllä. Pumppiin, spinning-tunneille sekä muutamille muille ryhmäliikuntatunneille oli välineiden tai tilan vuoksi varattava oma paikka, ja etsimme sopivaa ohjelmaa tähän tarkoitukseen. Tehden oli kotimainen ja erittäin toimivalta vaikuttava vaihtoehto, joten päädyimme siihen. Liikuntakeskuksen laajennuksen sekä kuntosalin avaamisen myötä oli hyvin luonnollista valita tuttu yhteistyökumppani ja ottaa ohjelmistosta lisää ominaisuuksia käyttöömme.

Nyt käytössä on ajanvarausjärjestelmän lisäksi kassajärjestelmä, laskutus, kulunvalvonta ja verkkokauppa. Verkkokaupan kautta asiakkaat voivat ostaa kulkuoikeuden sisältäviä jäsenyyksiä, ja kulunvalvonta- sekä videovalvonta mahdollistavat asiakkaiden pääsyn kuntosalille sen aukioloaikoina. Näin ollen asiakaspalvelun ei tarvitse päivystää pitkiä aikoja päivittäin.

3. Miten käyttöönotto sujui ja mitä hyötyä järjestelmästä on?

Tehdenin toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on tehty hyvin helpoksi. Kaikki järjestelmän osat otettiin nopeasti käyttöön, koulutus tapahtui etäyhteyden kautta ja tukipuhelin sekä -sähköposti toimivat erittäin hyvin. Ja mikä parasta: suomeksi, nopeasti ja helposti.

Tehdenin järjestelmissä asiakkaan käyttöliittymä on helppo käyttää, tätä mieltä ovat myös asiakkaat. Myös yrityksen käyttöliittymä on selkeä, vaikka se sisältääkin paljon erilaisia osa-alueita, joita meillä ei ole käytössä. Laskutusta ja muita yksityiskohtia on tehty etänä yhdessä asiakaspalvelun kanssa, joten ne toimivat meillä juuri niin kuin on tarkoituskin.

Sillä, että saimme sekä ajanvarausjärjestelmän, kulunvalvonnan, kassajärjestelmän, laskutuksen ja verkkokaupan samaan järjestelmään, on valtavasti käytännön merkitystä. Esimerkiksi asiakas, joka on kerran kirjautunut järjestelmään, löytyy sieltä aina. Laskuttaminen on vielä vähän harjoitusvaiheessa, mutta näyttää siltä, että esimerkiksi jatkuva kuukausittainen laskutus sujuu erittäin helposti.

Viimeiseksi olemme lisänneet palveluun hierojan ajanvarauksen, ja se näyttää lähtevän liikkeelle oikein mukavasti. Asiakkaan on helppo valita itselleen sopiva hieronta-aika ja hierontapalvelu, kun viikkonäkymässä ovat näkyvillä kaikki sinne varattavaksi asetetut ajat. Hierojan on mukava myös avata oma näkymänsä, kun illan aikana sinne on tullut varauksia ilman, että on tarvinnut niitä puhelimitse antaa!

4. Miksi suosittelet palvelua muille?

Tehdenin käyttöönotto on helppoa ja erilaisia järjestelmävaihtoehtoja on sopivasti valittavissa erityyppisille ja erikokoisille yrityksille. Suosittelen Tehdeniä erityisesti asiakaspalvelun nopeuden ja järjestelmän helppouden vuoksi. Olen tutustunut monenlaisiin palveluntarjoajiin ja Tehdenillä sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin vastataan nopeasti. Myös puhelintuki on suositusten arvoinen 🙂 Uskon, että Tehdenin ohjelmista löytyy sopivia vaihtoehjoja erilaisiin tarpeisiin ja erikokoisille yrityksille – kannustan kokeilemaan!

fitfactory.fi

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Käsipääte inventoinnissa ja inventaarion tekeminen.

Inventaario – päivitä asenteesi ja välineesi

Inventaario on perinteisesti kuin kaupan alan hammaslääkärikäynti. Oikein kukaan ei pidä siitä ja moni mielellään venyttää sen tekemistä niin kauan kuin mahdollista. Onko se järkevää? Ei yleensä. Lue tästä, miten teet inventoinnista mielekkään osan liiketoimintaasi.

Feenix ja uuden myymälän perustaminen Tehdenin kanssa.

Myymälän perustaminen – mikä yllätti tuoreen yrittäjän?

Uuden myymälän perustaminen on houkutteleva ajatus, sillä kivijalkaliikkeitä kaivataan edelleen toisinaan etäiseltä tuntuvan verkkokaupan rinnalle. Mitä matkan varrella kannattaa ottaa huomioon, mihin varata aikaa ja millaisia yllätyksiä vastaan voi tulla?

Joulusesonki - tehosta myyntiä kassalla - Tehden.

Black Friday avaa joulusesongin – onko myymäläsi valmis?

Kaupan alan tärkein myyntisesonki on alkamassa. Joulumyynnin merkitys on yrittäjälle huomattava, sillä joulun aikaan tehdään jopa kolmannes vuoden liikevaihdosta. Oletko valmis takomaan tulosta? Lue tästä vinkit, miten saat parhaan tehon irti joulusesongista.