Tervetuloa Tehdeniläiseksi Tapani

Ohjelmistokehityksen johtaja Tapani Talvitie

Tehdeniläisten joulunvietto alkoi jo joulukuun alussa, kun saimme projektipäällikkö Heidin lisäksi aikaisena joululahjana Tapani Talvitien luotsaamaan ohjelmistokehitystämme. Annetaan Tapanin kertoa meille hieman tarkemmin, mitä hänen tontilleen ohjelmistokehityksemme johtajana kuuluu:

Kertoisitko hieman itsestäsi?

Olen työskennellyt pilven päällä toimivien ja yrityksille palveluna tarjottavien ohjelmistojen parissa 18 vuotta. Urani alussa olen toiminut ohjelmistokehittäjänä ja -arkkitehtina, josta olen siirtynyt vaativiin esimiestehtäviin ja johtoryhmätyöskentelyyn. Olen lähes koko elämäni asunut Turun seudulla, johon on sellaista tiettyä kotiseuturakkautta. Myös perhe on minulle tärkeä, kotona vauhtia elämään tuo 3 lasta ja vaimo.

Millaisia polkuja pitkin päädyit Tehdenille?

Konsultoin suomalaisia ohjelmistoalan yrityksiä tuotekehityksen ja liiketoiminnan kehityksen merkeissä 2009-2014, jolloin tutustuin paremmin myös kasvun alkupuolella olevaan mainioon turkulaiseen yritykseen nimeltä Tehden. Olen seurannut Tehdenin kasvutarinaa viime vuosina aktiivisesti, ja innostuin kovasti minulle tarjotusta mahdollisuudesta tulla johtamaan 16 huippuasiantuntijan kehitystiimiä. Arvostan todella korkealle Tehdenin yrittäjien sekä henkilökunnan vuosien aikana tekemää kovaa työtä tähän pisteeseen, jossa nyt olemme. Siihen ei moni pysty. Maailma on hyviä ideoita täynnä, mutta menestystarinan luovat ihmiset ja heitä sitova yhteisen tekemisen meininki sekä sisukkuus. Koen Tehdenillä olevani sellaisessa joukossa ja osana johtoa, jonka kanssa jaan samanlaisen arvomaailman.

Mitä työsi pitää sisällään?

Toimin esimiehenä 16 huippuasiantuntijalle ja olen osa johtoryhmää. Minua kiinnostaa erityisesti ihmisten välinen dynamiikka ja haluan luoda parhaat edellytykset tiimini jäsenille onnistua työssään ja tavoitteissaan. Työstäni merkittävä osa on ihmisten kanssa keskustelua ja sparraamista.

Millaisella fiiliksellä tulet aamuisin töihin?

Tämän tiimin kanssa on niin kiva tehdä töitä yhdessä, että valehtelematta minulla on tapana maanantaina juosta hymyssä suin toimiston rappuset ylös kolmanteen kerrokseen. Ensimmäiset viikot ovat menneet perehtyessä teknologiaan, liiketoimintaan, johtoryhmään ja erityisesti 16 mainioon tiimiläiseeni. Paljon on tullut opittua ja todella paljon on vielä opittavaa! Tehdenille pitää antaa iso plussa parhaasta perehdytyksestä, jota olen koskaan ohjelmistoalalla nähnyt.

Mistä juttelet mieluiten kahvipöydässä työkavereiden kanssa?

Tykkään aina oppia jotakin uutta, joten kuuntelen korvat höröllä monenlaisia tarinoita. Tykkään myös kertoa omista kokemuksista, mukaan lukien monet hassun hauskat kommellukset, joita on uralla tullut nähtyä.

Mikä työyhteisössä ja työssä on mielestäsi tärkeintä?

Ihmiset, joiden kanssa saa tehdä töitä yhdessä ja jakaa yhteiset arvot. Minulle tärkeisiin arvoihin kuuluu, että sanat ja teot kohtaavat, välitetään niin henkilökunnasta kuin asiakkaista ja ollaan rehellisiä niin itsellemme kuin muille. Uskon, että me ihmiset olemme evoluution kautta syystäkin erilaisia. Jos maailma koostuisi 7 miljardista Tapanista tai kenestä muusta tahansa, niin tuskinpa sellainen joukko olisi saanut tätä kaikkea kehitystä aikaiseksi. On aina mielenkiintoista nähdä, miten erilaiset persoonat, kokemuspohjat ja näkökulmat saavat yhdessä aikaan aivan huikeita juttuja!

Mikä on mottosi?

Yksi viisas tiimini jäsen totesi kerran “me emme koskaan epäonnistu, me joko onnistumme tai sitten me opimme”. Se oli niin mainiosti sanottu, että olen tuon viisauden sittemmin ominut omaksi motokseni. Vastoinkäymisissä tavallisesti myös oppii paljon enemmän kuin myötätuulessa. Toinen mainio lausahdus menneen presidenttimme J.K. Paasikiven sanoin “Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen” sisältää myös paljon viisautta. Mennyttä on vaikea muuttaa, on tärkeää tunnistaa rehellisesti missä olemme juuri nyt ja mihin haluamme mennä. Oppimamme asiat mahdollistavat tuon jännittävän seikkailun yhdessä kohti tulevaa!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ajankohtaista

Ohjelmistosuunnittelija Eino Leinonen

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Eino

Olemme tänä vuonna saaneet toivottaa tervetulleeksi huikean määrän uusia tehdeniläisiä, joista yhteen pääsette nyt tutustumaan! Ohjelmistosuunnittelija Eino Leinonen on yksi kolmesta uudesta osaajasta, jotka meillä

Markkinointikoordinaattori

Oletko sosiaalisen median monitaituri, jonka hyppysissä pysyy niin kevyet graafisen suunnittelun taittotyöt kuin sisällöntuotanto? Saako markkinointiviestintä sormesi syyhyämään ja mielesi pulppuamaan uusia ideoita? Hienoa, voisit

Tervetuloa tehdeniläiseksi Benjamin

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Benjamin

Aurinkoa totisesti piisasi kesällä – myös Tehdenin asiakaspalvelussa!  Monen tehdeniläisen lomaillessa, toukokuussa porukkaamme liittynyt Benjamin Pörhö vastasi asiakkaidemme tukipyyntöihin, niin ohjelmisto- kuin laitetuen että vikapäivystyksenkin