Tervetuloa tehdeniläiseksi Juha

Juha on uransa aikana oppinut, että on tärkeää seurata omia mielenkiinnon kohteita ja pyrkiä kehittämään itseään. Tärkeänä hän pitää sitä, että työyhteisö on avoin ja kannustava. “Koen myös suurena mahdollisuutena sen, että voin vaikuttaa oman tiimini työhyvinvointiin".

Kuka olet?

Olen 45-vuotias perheenisä Kaarinasta. Työskentelen Tehdenin ohjelmistokehityksen johtajana. Vapaa-ajalla olen ikämiespalloilija, juniorien jalkapallovalmentaja ja innokas penkkiurheilija. Olen myös nimeltä mainitsemattoman kuntosalin kannatusjäsen.
 

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Olen tehnyt yli 20-vuotisen uran ohjelmistokehityksen parissa, joista valtaosan kehittäjänä noin 17 vuoden ajan. Lokakuusta 2020 alkaen olen työskennellyt esihenkilönä. Ennen Tehdeniä työskentelin Turun Sandvikillä ohjelmistokehityksen ja -testauksen vetäjänä.

Miten päädyit Tehdenille?

Päädyin Tehdenille suorarekryn kautta. En hakenut aktiivisesti uutta työtä, kun rekrytointikonsultti lähestyi minua ja esitteli Tehdeniä ja tätä kyseistä roolia. Konsultin myyntipuhe oli ilmeisen onnistunut, sillä tässä sitä ollaan.
 

Mitä työsi pitää sisällään?

Ensisijaisesti kehitysosaston 20-henkisen tiimin esihenkilötyötä. Lisäksi yritän kehittää meidän käyttämiä ohjelmistokehityksen prosesseja ketterän kehityksen periaatteiden suuntaan yhdessä tiimin kanssa. Lisäksi vastuulleni kuuluvat myös tietoturvaryhmän puheenjohtajan tehtävät.
 

Miten työsi on lähtenyt liikkeelle?

Omasta mielestäni oikein hyvin. Siirto Tehdenille oli minulle hyppäys täysin uusien teknologioiden pariin. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että pitkään työssä mukana roikkuneet koodarin työrukkaset pysyvät nyt pois käsistä ja keskityn sataprosenttisesti esihenkilötyöhön, kehitystiimiin toiminnan ja softakehitysprosessien kehittämiseen.
 

Mistä asioista kahvipöydässä keskustellaan?

Ihan mistä tahansa asiasta, joka liittyy työkavereiden kiinnostuksen kohteisiin. Näistä voi oppia uutta sekä  asiasta että ihmisistä. Toki juttelen mielelläni myös niistä asioista, jotka itseäni kiinnostavat.
 

Mikä työyhteisössä on mielestäsi tärkeintä?

Työyhteisössä tärkeintä on avoin ja kannustava työilmapiiri, joka vaikuttaa työssä jaksamiseen todella paljon. Omassa työssäni pidän  tärkeänä mahdollisuutta kehittää itseäni ja oppia uutta. Esihenkilötyön isona mahdollisuutena koen myös mahdollisuuden vaikuttaa suurempiin asiakokonaisuuksiin ja oman tiimini työhyvinvointiin.

Millaisia haaveita sinulla on?

Minulla ei ole suuria tulevaisuuteen liittyviä haaveita, vaan pyrin elämään onnellista elämää tässä ja nyt. Toiveissa minulla on terveyttä, hyvinvointia ja onnellisuutta itselle ja lähipiirille. Toivon samaa luonnollisesti myös kaikille työkavereille sekä ystäville.
 

Onko sinulla jotain erityistaitoja, joista uudet työkaverisi eivät vielä tiedä? 

Osaan jonglöörata, ja tämän taidon avulla olen päässyt mm. Koffin parhaille paikoille Ruisrockissa rakkaan vaimoni kanssa. 

Jos olisit työyhteisössäsi jokin mauste, mikä olisit?

Merisuola ja mustapippuri, kummatkin myllystä tuoreena. Näillä pärjää ruoanlaitossakin pitkälle, joten niiden täytyy toimia myös työyhteisössä.

Mikä on ollut tähänastisen työurasi huippuhetki?

Siirto Tehdenille ja ensimmäiset kuusi kuukautta tässä mielenkiintoisessa työssä  ja mahtavan työilmapiirin omaavassa hienossa yrityksessä.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa, jotka olet oppinut työurallasi?

Seuraa omia kiinnostuksen kohteitasi, jotta työ on sinulle mielekästä. Pyri kehittämään itseäsi jatkuvasti. Pyri omalla toiminnallasi vaalimaan kannustavaa työilmapiiriä työyhteisössäsi.

Mitä uutta haluaisit oppia?

Vaikka mitä! Ihan ensimmäisenä minulla on tavoite ymmärtää Tehdenin ohjelman toimintaa sekä erilaisia asiakastarpeita laaja-alaisemmin. Pyrin myös jatkuvasti kehittämään omaa osaamistani esihenkilötyön saralla, joka on minulle suhteellisen tuore rooli, jossa riittää opittavaa.

 

Mitä haluaisit opettaa työkavereillesi?

Omalle tiimilleni sekä koko Tehdenille pyrin lisäämään ketterän kehityksen menetelmien ymmärrystä ja osaamista.

 

Mitä harrastat?

Urheilua (padel, jalkapallo, hiihto, lasketteluja ja lumilautailua, lenkkeily, kuntosali) ja penkkiurheilua (jääkiekko, jalkapallo).

Mitä yllättävää taitoa olet päässyt viimeksi soveltamaan työssäsi?

Yllättävyydestä en mene takuuseen, mutta tekoälyn operointia olen hyödyntänyt työssäni parin viimeisen viikon aikana.

 

Mikä on ollut parasta tässä viikossa?

Pitenevät aurinkoiset talvipäivät ja 6kk rajapyykki tehdeniläisenä, sekä viimeisen kehityskeskustelun pitäminen.

 

Fanitatko jotain ja miten se näkyy?

Tepsiä, Leijonia ja Huuhkajia. Pyrin mahdollisuuksien mukaan käymään matseissa paikan päällä, ja katselen pelejä myös kotisohvalta.

 

Mikä työyhteisössä ja työssä on mielestäsi tärkeintä?

Hyvä ja kannustava työilmapiiri. Tämä tekee työn tekemisestä mielekästä ja auttaa jaksamaan myös haastavampien työtehtävien kanssa.

 

 

 

 

Ajankohtaista

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti: Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka. Asiakaspalvelun tavoitat

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.