Tervetuloa tehdeniläiseksi Iiris

Iiris - Tehdenin asiakaspalvelusta.
Iiris Koivisto on vaikuttanut Tehdenin teknisessä asiakastuessa ja vikapäivystyksessä keväästä 2022 asti.

Laitteidensa kanssa tukea kaipaavat asiakkaamme ovat saaneet Iiriksestä kärsivällisen ja haasteisiin heittäytyvän liittolaisen, ja tätä nykyä Iiris on mukana myös kumppaniemme tueksi tehtävässä rajapinnan kehitystyössä. Tutustu Iirikseen!

Kuka olet? 

Moi, mä oon kolmannen vuoden opiskelija Turun Ammattikorkeakoulussa. Siellä opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa, jossa erikoistun projektinhallintaan ja ohjelmistokehitykseen. Toukokuun alussa mulla tulee vuosi täyteen Tehdenillä. Aika on hurahtanut ohi. Olen melko menevä ja heittäytyvä – jos mulle ehdotetaan jotain tekemistä ja vapaata sattuu olemaan, tartun tarjoukseen.

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Ennen Tehdeniä olin jo toiminut IT-tukena koulumme tarjoamassa maksuttomassa Kansalaisen IT-tuessa. Kauheasti minulle ei ollut ehtinyt kertyä oman alan töistä kokemusta, mutta olen iloinen että minulle annettiin silti mahdollisuus Tehdenillä.

Miten päädyit Tehdenille?

Olin hakemassa kesätöitä, kun bongasin Tehdenin työhaun. Sitä kautta sain tarjouksen laitetuen töistä, sillä he ajattelivat sen olevan paras paikka minulle aiemman kokemukseni perusteella.

Mitä työsi pitää sisällään?

Mä työskentelen Tehdenin asiakaspalvelussa teknisenä asiakastukena. Ensisijaisesti neuvon ja autan asiakkaita sekä ratkaisen Tehden-ohjelmistokokonaisuuteen kuuluvien laitteiden tukitilanteita. Mä myös asennan ja käyttöönotan näitä laitteita asiakkaiden kanssa sekä opastan Tehdenin käytössä kulunvalvontaan liittyen. Mun tehtäviin kuuluu myös vikapäivystys, joten autan asiakkaita myös toimiston aukioloaikojen ulkopuolella akuuteissa liiketoimintaa estävissä tilanteissa. Monet kuittitulostimet on tullut korjattua 🙂 

Miten työsi ovat lähteneet liikkeelle?

Työt lähti sujuvasti liikkeelle kolmen viikon perehdytyksellä, mihin osallistui muita samaan aikaan aloittavia uusia kasvoja. Tutustuin nopeasti asiakaspalvelun tiimiin ja muihinkin tehdeniläisiin keskiviikkokahvien lomassa.

Mistä juttelet mieluiten kahvipöydässä työkavereiden kanssa?

Mieluiten vaihdan viikonlopun kuulumisia ja bondaan työkavereiden kanssa samoista harrastuksista tai mielenkiinnon kohteista.

Mistä haaveilet tulevaisuudessa? 

Minua on ruvennut enemmän kiinnostamaan projektipäällikön työt opintojen kautta. Saa nähdä löytääkö minut myöhemmin valmistumisen jälkeen Tehdenin projektipäälliköiden joukosta….

Mikä ominaisuutesi tekee sinusta hyvän työssäsi?

Ehdottomasti kärsivällisyys. Kaikkea ei aina saa ratkaistua silmänräpäyksessä ja pitää osata odottaa lisätietoja tai muuta ennen kuin pääsee itse jatkamaan.

Ajankohtaista

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti: Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka. Asiakaspalvelun tavoitat

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.