Tervetuloa Tehdeniläiseksi Benjamin

Tervetuloa tehdeniläiseksi Benjamin

Aurinkoa totisesti piisasi kesällä – myös Tehdenin asiakaspalvelussa! 

Monen tehdeniläisen lomaillessa, toukokuussa porukkaamme liittynyt Benjamin Pörhö vastasi asiakkaidemme tukipyyntöihin, niin ohjelmisto- kuin laitetuen että vikapäivystyksenkin puolella.

Nyt voisimme tutustua häneen hieman tarkemmin ja selvittää, miten kesä Tehdenillä on sujunut:

Kertoisitko tähän alkuun hieman itsestäsi?

Olen Benjamin, kotoisin Oulusta, mutta nyt jo useamman vuoden ollut turkulainen. Urheilu on suuri osa elämääni niin harrastajana kuin faninakin. Taustaa on junnu vuosilta jääkiekosta ja teini-ikäisenä aloitin lentopallon, mikä on vieläkin mukana vapaa-ajalla. Lisäksi käyn kuntosalilla ja pelaamassa frisbeegolfia silloin kun saan ajan riittämään. Sohvan puolella viihdyn melkein minkä tahansa lajin parissa, mutta tuoreimpana innostuksena F1.

Olen kuullut että opiskelet – kertoisitko hieman opinnoistasi?

Aloitan kolmatta vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Turun ammattikorkeakoulussa. Erikoistun terveysteknologian osaamispolulle, missä näkyy myös kiinnostukseni urheilua ja terveellisiä elämäntapoja kohtaan. Tieto- ja viestintätekniikan opinnoissa painotetaan tasapainoisesti käytäntöä ja teoriaa, joten koulun puolesta voi saada esimerkiksi hyvän pohjan ohjelmointiin, missä kuitenkin harrastuneisuus on tärkeintä.

Miten päädyit Tehdenille?

Tehdenin työpaikkailmoitukseen törmäsin insinööriliiton työpaikkavahdin kautta. Innostuin työpaikkailmoituksesta erityisesti, koska Tehden on ohjelmistotalo ja haluan tulevaisuudessa olla edes jossain määrin ohjelmoinnin kanssa tekemisissä. Koin, että Tehden avaa erityisen oven päästä ensimmäistä kertaa näkemään, mitä työskentely ohjelmistotalossa oikeasti on.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työskentelen asiakaspalvelussa, laitetuessa ja vikapäivystäjänä. Eli lähes täysipäiväisesti asiakasrajapinnassa joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Asiakaspalvelu on enemmän asiakkaiden opastusta ohjelmistomme käytössä ja laitetuessa sekä vikapäivystyksessä työskentelemme pääosin etäyhteydellä ratkomassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä vikatilanteita.

Miten työsi lähtivät toukokuussa liikenteeseen ja millainen kesä on ollut Tehdenillä?

Ensinnäkin olen saanut kokea itseni erittäin tervetulleeksi, ja jokainen työkaveri on ottanut minut hyvin lämpimästi vastaan. Perehdytystä täytyy minunkin kehua. Olen saanut oppia hyvin paineettomassa ilmapiirissä ja se on tuntunut jopa nopeuttavan oppimisprosessia. Perehdytyksessä erityisen mainittavaa on se, miten monta työkaveria siihen on osallistettu ja olen saanut tutustua käytännössä jokaiseen työkaveriin jo heidän perehdyttäessä minua. 

Mikä työyhteisössä ja työssä on mielestäsi tärkeintä?

Lyhyesti ja ytimekkäästi työyhteisössä tärkeintä on joukkuepeli. Se pitää mielestäni sisällään kaiken olennaisen. Menestyvässä joukkueessa jokainen on yhtä arvokas omassa roolissaan ja jokainen tukee toinen toistaan.

Ajankohtaista

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Juha

Juha on uransa aikana oppinut, että on tärkeää seurata omia mielenkiinnon kohteita ja pyrkiä kehittämään itseään. Tärkeänä hän pitää sitä, että työyhteisö on avoin ja kannustava. “Koen myös suurena mahdollisuutena sen, että voin vaikuttaa oman tiimini työhyvinvointiin”.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Visa

Visa haaveilee asuvansa alppimajassa, josta pääsee suoraan rinteeseen laskettelemaan. Tehdenillä Visasta tärkeintä on se, että on onnistuttu aidosti luomaan työyhteisö, jossa on mukava työskennellä.

Työsuojelua Tehdenillä

Tehdenillä vietettiin Työturvallisuuskeskuksen työsuojeluviikkoa 6.—10.11.2023. Viikon aikana työsuojeluun liittyviä asioita nostettiin esiin sekä sisäisesti että sosiaalisessa mediassa.   Työsuojeluviikkomme alkoi sopivasti uuden asiakastuen työntekijän työsuojeluperehdytyksellä.  Työsuojeluvaltuutettu