Tervetuloa Tehdeniläiseksi Aija

Marraskuussa 2019 meidät valtasi rohkeuden puuska, jonka turvin päätimme tarttua lähes mahdottomana pidettyyn tehtävään ja alkaa etsiä Tehdenille ”kekseliästä tietokantaosaajaa” – nämä tarunhohtoiset olennot kun kuuluvat lähes samaan kategoriaan yksisarvisten ja lohikäärmeiden kanssa. Meidän onkin edelleen vähän vaikea uskoa onneamme kun saamme julistaa, että 1.4.2020 meillä aloitti tietokanta-asiantuntijana Aija Riikonen!

Millaisissa olosuhteissa näitä SQL-yksisarvisia ja tietokanta-lohikäärmeitä sitten kehittyy? Kysyimme asiaa Aijalta:

Kerro hieman itsestäsi – kuka olet?

Olen jo hieman elämään nähnyt, kultaisella 60-luvulla syntynyt (loppupuolella tosin) naisihminen. Juuret ovat Pohjois-Karjalassa, mutta Turun seudulle muutimme miehen työn perässä jo 1994. Neljä aikuista lasta, joista kahdella on jo omiakin lapsia eli olen siis kolmen ihanan lapsen mummo. Vapaa-aikaani vietän mielelläni perheen parissa tai koiraa ulkoiluttaen. Jos rauhallista aikaa suinkin on, niin luen tai teen käsitöitä. Enkä pelkää myöskään ryhtyä pieneen pintaremonttiin – kun tapetoi itse, niin ei voi syyttää ketään muuta jos vähän pieleen menee.

Mitä olet tehnyt ennen Tehdeniä?

Tehdenille tuloa ennen työskentelin 17 vuotta lakisääteisen työeläkevakuutuksen parissa täällä Turussa. Sinä aikana ehdin tekemään kyllä monenlaista. Tein alkuun tilastoja, jotka seurasivat mukana aina loppuun saakka. Siinä sivussa tuli maksettua eläkkeitä, tehtyä eläkehakemusten alkukäsittelyä, laskettua ihmisten työeläkkeitä ja sitten pikkuhiljaa siirryin järjestelmäpuolelle ja edelleen liiketoiminnan osaamisessa enemmän vakuuttamisen puolelle. Järjestelmävastaavana ehdin olla useammankin eri järjestelmän osalta ja sitten muutamassa hankkeessa testauspäällikkönä. Viimeiset vuodet menivät liiketoiminnan ja IT:n välimaastossa, vähän jalka kummallakin puolen.

Miten päädyit Tehdenille?

Olin jo jonkin aikaa jutellut perhepiirissä, että haluaisin vielä kokeilla muutakin työtä kuin silloista. Vanhempi tyttäreni kyseli joskus aika tarkastikin mitä sitten haluaisin tehdä. Sitten yksi kerta viime syksynä hän laittoi linkin ilmoitukseen ja kysyi onko tämä sellainen paikka, joka kiinnostaisi. Olihan se.

Mitä työsi pitää sisällään?

Mahdankohan vielä itsekään tietää mitä kaikkea tämä tulee pitämään sisällään. Tietokantojen kanssa puuhastelua, mutta tarkalleen ottaen mitä kaikkea, niin en tiedä vielä. Sen tiedän, että paljon on vielä opittavaa.

Miten työsi ovat lähteneet liikkeelle?

Työt ovat lähteneet liikkeelle hyvin, mutta hiljakseen. Koronan takia työskennellään nyt etänä ja se hieman hidastaa perehdyksen tahtia. Olen saanut tutustua työkaluihin ja tietokantaan sekä seurata eri perehdytyksiä ruudun välityksellä. Nyt olen tavannut vain muutaman työkaverin luonnossa ja olisi kiva tavata kaikki muutkin. Osaisi sitten paremmin yhdistää äänen ja kasvot. Vaikka etänä ollaankin, niin erittäin hyvä henki on silti välittynyt ja olen tuntenut itseni tervetulleeksi.

Mistä haaveilet tulevaisuudessa?

Eurojaskassa olisi kiva voittaa… Muut haaveet sen melkein vaatisivatkin toteutuakseen. Olisi ihana päästä Australiaan edes muutamaksi viikoksi tai vaikka muutamaksi kuukaudeksi, ajaa Trans Canadian Highway päästä päähän tai edes Route 66 läpi.

Onko sinulla jotain erityistaitoja joista uudet työkaverisi eivät vielä tiedä?

Ei minulla mitään erityistaitoja ole (ellei sitä, että osaa paistaa karjalanpiirakoita from scratch lasketa sellaiseksi), mutta uskon edelleen isäni sanoja siitä, että jos jokin asia on ihmisen tekemää, niin se on mahdollista oppia ja tehdä. Lähinnä sovellan tätä tuohon käsillä tekemiseen ja olen jopa kaakeloinut pari kylppäriä, vaikken asiasta oikeastaan mitään tiedäkään (huom. vesieristykset teki ammattilainen).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ajankohtaista

Asiakaspalvelupäällikkö Tanja Nyman

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Tanja

Maaliskuun alussa Tehdenin porukkaan liittyi asiakaspalvelupäällikkö Tanja Nyman luotsaamaan timanttista asiakaspalvelutiimiämme.  Tutustu Tanjaan ja selvitä samalla mitä yhteistä on hänellä sekä Pampulalla ja Pellellä? Entä

Tervetuloa tehdeniläiseksi Totti

Tervetuloa tehdeniläiseksi Totti-botti

Tehdenin henkilövahvuus kasvaa tasaisesti, ja toukokuun 2021 alussa meillä aloitti asiakaspalvelun ja myynnin avustavissa tehtävissä Totti, Tehdenin oma botti. Totti astui aivan uuteen rooliin, eli

Projektipäällikkö Emmi Wahlsten sekä ohjelmistosuunnittelijat Samuli Virtanen ja Niklas Mannila

Ohjelmistosuunnittelija (4 paikkaa)

Haemme Turkuun lisää Full Stack Developer -henkisiä ohjelmistosuunnittelijoita kehittämään pilvipalveluna toimivaa Tehden-toiminnanohjausjärjestelmää. Tehden Oy on asemansa vakiinnuttanut, kasvava kotimainen ohjelmistoyritys. Tehden-tuotteemme on pilvipalveluna toimiva toiminnanohjausjärjestelmä

Ohjelmistoasiantuntija Janne Artama

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Janne

Vuoden 2020 loppumetreillä huhuilimme ympäri Internettiä, josko löytäisimme upeaan asiakaspalvelutiimiimme yhden osaajan lisää. Onneksi elämä oli samaan aikaan palauttanut  Janne Artaman, jos ei ihan lähtöruutuun,