Asiakastuen aukioloajat pääsiäisenä 2024

Tehdenin asiantuntijoita

Asiakaspalvelumme palvelee pääsiäisen aikaan seuraavasti:

Torstaina 28.3. asiakaspalvelumme (asiakas- ja laitetuki) on avoinna normaalisti klo 8–16 ja vikapäivystys klo 7-8 ja klo 21 saakka.
 
Asiakaspalvelun tavoitat tukipyyntölomakkeemme kautta, osoitteesta tuki@tehden.com tai numerosta 0600 12123 (0,7918 € / min + pvm/mpm + alv).
 
Pitkäperjantaista pääsiäismaanantaihin 29.3.–1.4. vikapäivystys palvelee päivittäin klo 7–21 numerossa 0600 15170 (0,9614 € / min + pvm/mpm + alv)
 
Asiakaspalvelumme on suljettu.
 
Huom! Vikapäivystys hoitaa kiireellisiä, liiketoimintaa haittaavia asioita, kuten ongelmat maksupäätteiden kanssa tai vakava vika ohjelmistossa.
 
Aurinkoista pääsiäistä kaikille asiakkaillemme!☀️🐣

Ajankohtaista

Tehdenin markkinoinnin sisällöntuottaja Ida Potyondy

Tervetuloa tehdeniläiseksi Ida

Ida nauttii arjen romantisoimisesta ja pitää tärkeänä uteliaisuuden vaalimista. Hän kokee työyhteisössä tärkeäksi toisten kunnioittamisen ja inhimillisyyden.

Asiakkuuspäällikkö Alexander Jansson

Tervetuloa tehdeniläiseksi Alexander

Alexander kokee työnsä asiakkuuspäällikkönä sopivan haastavana. ”Tärkeintä työyhteisössä on yhteishenki, mielestäni se korostuu Tehdenillä.”

Tervetuloa tehdeniläiseksi Joonas

Joonas ratkoo teknisenä asiakastukena muun muassa asiakkaiden laitteisiin liittyviä haasteita ja tukee asiakkaita Tehden-järjestelmän käytössä.

Tervetuloa tehdeniläiseksi Juha

Juha on uransa aikana oppinut, että on tärkeää seurata omia mielenkiinnon kohteita ja pyrkiä kehittämään itseään. Tärkeänä hän pitää sitä, että työyhteisö on avoin ja kannustava. “Koen myös suurena mahdollisuutena sen, että voin vaikuttaa oman tiimini työhyvinvointiin”.