Liikunta-alan ohjelmiston tuotepäällikkö

Liiketoimintajohtaja Tanja Uotila ja ohjelmistokehityksen johtaja Tapani Talvitie

Oletko liiketoimintaosaaja, jonka sydän sykkii liikunta-alan yrityksille ja it-alalle? Haluamme sinut tiimiimme kehittämään Tehdenin liikuntatoimialan ohjelmistotuotetta ja palveluita kannattavasti, asiakasta unohtamatta. Tärkeimmät tavoitteesi ovat Tehdenin liikunta-alan nykyisten ja uusien asiakkuuksien liikevaihdon ja katteen kasvattaminen, sekä asiakaskokemuksen edistäminen.  Kenties olet jopa toiminut aiemmin liikunta-alalla yrittäjänä tai olet liiketoimintaosaaja, joka haluaa kehittyä erityisesti liikunta-alan yritystoiminnan tuntijaksi?

Tehden Oy on asemansa vakiinnuttanut, kasvava kotimainen ohjelmistoyritys. Tehden-tuotteemme on pilvipalveluna toimiva toiminnanohjausjärjestelmä (SaaS ERP), jota yli 700 yritystä käyttää kassatoimintoihin, ajanvaraukseen, kulunvalvontaan, varastonhallintaan, osto- ja myyntitilauksiin, laskutukseen ja muihin yrityksen ydintoimintoihin. Asiakkaita meillä on ympäri Suomea: mm. kaupan, liikunnan ja palvelualan pk-yrityksiä sekä Broman Group -konserniin kuuluvat Varaosamaailma- ja Motonet-ketjut. Erityisesti liikuntatoimialalle suunnattu ohjelmistotuotteemme on Tehden Liikunta -toiminnanohjausjärjestelmä. Liikunta-alalta asiakkainamme on noin 200 yritystä, mm. liikuntakeskuksia, kuntosaleja, tanssikouluja ja crossfit-saleja – osaan heistä voit tutustua täällä.

Liikunta-alan ohjelmiston tuotepäällikkönä pääset vaikuttamaan Tehdenin kasvutarinaan! Tuotepäällikkönä seuraat toimialan markkinakehitystä, haluat ymmärtää asiakkaidemme liiketoiminnan tarpeet ja teet tiivistä yhteistyötä myyntimme sekä muiden sisäisten sidosryhmien kanssa. Näin hankittua näkemystä hyödyntäen teet päätöksiä tuotteen oikeasta kehityssuunnasta ja suunnittelet liikuntatoimialalle uusia palveluita ja tuotekokonaisuuksia, sekä tuotteistat uudet ohjelmiston ominaisuudet. Päätöksenteossa kehitettävistä ominaisuuksista ja hinnoittelusta huomioit monta eri tekijää, kuten asiakastyytyväisyyden ja kannattavuuden sekä ohjelmistokehityksen ja myynnin mahdollisuudet. Tässä on hyödyksi, jos sinulla on kokemusta palvelumuotoilusta tai tuotteistamisesta. Tehtävä edellyttää myös kokemusta yritysohjelmistojen käytöstä ja ymmärrystä ohjelmiston ominaisuuksien yhteydestä liiketoiminnan prosesseihin.

Toimit tiiviisti yhteistyössä eri osastojemme kanssa ja huolehdit uusien liikunta-alan ominaisuuksien viestinnästä sisäisesti muille tehdeniläisille. Ohjelmistokehityksemme suuntaan otat kantaa uusien ominaisuuksien toteutukseen käyttäjän näkökulmasta ja kirjoitat ominaisuuksien liiketoiminnalliset kuvaukset. Asiakaspalvelun ja myynnin johdon kanssa kehität myyntiin ja käyttöönottoon liittyviä prosesseja. Toimit tietolähteenä Tehdenin markkinoinnille, ja yhdessä markkinointipäällikön kanssa ideoit markkinoinnin kärkiä liikunta-alalle. Yhteistyössä viestintäasiantuntijamme kanssa taas huolehdit, että dokumentaatio ja ohjeet ovat ajan tasalla. Edistät Tehdenin myyntiä liikunta-alan asiakkaille myös yhteistyössä ulkoisten kumppanien kanssa. Tärkeitä liikunta-alan kumppaneitamme ovat esimerkiksi kulunvalvonta-ohjelmistoyritykset ja muut integraatiokumppanit. Koska haluat luoda liikunta-alan yrityksille erinomaisen asiakaskokemuksen kehittämällä Tehdenin tuotetta tarpeita vastaavaksi, olet myös mielelläsi yhteydessä asiakkaisiin saadaksesi palautetta ja kasvattaaksesi asiakkuuksia.

Tukea tehtävässäsi saat sekä liiketoimintajohtajalta, joka toimii esimiehenäsi että toimialatiimiltä, jonka olemme muodostaneet liikunta-alan asiakkuuksien hyvää hoitoa varten. Liikunta-alan tiimiin kuuluu lisäksesi neljä liikunta-alan asiakkaisiimme erityisesti keskittyvää tehdeniläistä myynnistä ja asiakaspalvelusta. Toimit liikuntatiimin toiminnan vetäjänä, ja Tehden Liikunta -tuotteen syvällisenä osaajana vastaat tiimiläisten kysymyksiin, miten liikunta-alan yritysten liiketoimintaprosesseja toteutetaan ohjelmistossa. Esimiesvastuuta sinulla ei kuitenkaan ole.

Oikeanlaista työtapaa ja asennetta sinulla on tähän tehtävään, jos työotteessasi korostuvat ratkaisukeskeisyys, joustavuus sekä jatkuva oppiminen. Edistät tuotepäällikkönä aktiivisesti ja itsenäisesti projektejasi kohti tavoitteita maalin asti ja teet vastuullisia päätöksiä, jotka perustuvat näkemykseesi ja keräämääsi tietoon. Nautit yhteistyöstä monien sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa ja sinulla on vahvat viestintä- ja yhteistyötaidot. Esiinnyt mielelläsi ja kommunikoit sujuvasti suomeksi, mutta tarvittaessa uskallat tarttua toimeen myös englanniksi.

Tuotepäällikön tehtävä sisältää vain satunnaisesti lyhyitä työmatkoja liikunta-alan tapahtumiin ja kumppaneita tai asiakkaita tapaamaan. Työhuoneesi tulee sijaitsemaan Turun toimistollamme (Tietotaitotalo, Pitkämäenkatu 11) ja osan viikosta voit halutessasi tehdä kotitoimistosta käsin. Töitä meidän noin 40-henkinen tehdeniläisten porukka tekee ilman pönötystä, joustavien työaikojen puitteissa ja toisiimme luottaen.

Tehtävä on vakituinen ja palkka määräytyy sopimuksen mukaan. Töiden alkamisesta sovimme yhdessä kanssasi. Noudatamme tietotekniikan palvelualan työehtosopimusta. Mikäli jokin jäi vielä askarruttamaan voit olla yhteydessä 6.4. alkaen Tanjaan (liiketoimintajohtaja Tanja Uotila: tanja.uotila@tehden.com, puh. 040 702 1227) tai 12.4. alkaen Satuun (henkilöstöpäällikkö Satu Seessalo: satu.seessalo@tehden.com, puh. 040-776 6240).

Hakemuksen pääset lähettämään täältä – hae tehtävää viimeistään 28.4.2021. Liitä mukaan cv ja hakemus, joko perinteinen paperisessa muodossa tai vaikka videolinkkinä. Kerrothan myös palkkatoiveesi. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ajankohtaista

Asiakaspalvelupäällikkö Tanja Nyman

Tervetuloa Tehdeniläiseksi Tanja

Maaliskuun alussa Tehdenin porukkaan liittyi asiakaspalvelupäällikkö Tanja Nyman luotsaamaan timanttista asiakaspalvelutiimiämme.  Tutustu Tanjaan ja selvitä samalla mitä yhteistä on hänellä sekä Pampulalla ja Pellellä? Entä